Om bortalaget Torns IF

Tidernas begynnelse för Torns IF var tisdagen den 30:e mars 1965. En grupp idrottsintresserade samlades den kvällen i Stångby kommunhus i dåvarande Torns kommun och som idag ingår i Lunds kommun. Där och då föddes Torns IF och den beryktade Tornandansom sägs vara en starkt bidragande orsak till herrlagets sagoresa genom seriesystemet. Man började i division sex 1970 och 2017 säkrade man seriesegern i division 2 Östra Götaland och tog klivet upp till division 1 Södra.

Där har man under 20 omgångar visat upp ett sagolikt och poänggivande spel med 12 segrar och bara fyra förluster och som nu innebär att laget ligger på kvalplats till superettan.

Vid lagens möte i tredje omgången på Tornvallen var det stormvindarna tvärs plan som styrde det mesta av spelet. Det sprangs och sparkades matchen igenom i tvärsvinden där bollen stup i ett for ut över läsideslinjen. Nästan inga bollar över lovartslinjen förutom en boll som ”blåste in” över LSK mållinje och Torns tredje raka uddamålsseger. Detta blev kanske starten och fortsättningen på Torns långa svit av uddamålssegrar.

I de senaste två omgångarna har man dock fått lite ”motvind” med förluster mot Eskilsminne och Mjällby och kommit i viss poängnöd för att säkra sin kvalplats. Något som säkert ett nu formstarkt LSK kommer att få känna på när vi hälsar Lundapågarna med supporters välkomna för första gången till Skarsjövallen och en spännande och viktig match för båda lagen.

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail