Om Kristianstad FC

Kristianstad FC är som förening en mycket ung sådan som bildades 2015 när de dessförinnan hopslagna föreningarna Kristianstad FF, hopslagning av Vilans BoIFoch IFK Kristianstadoch Kristianstad BoIS hopslagning av Kristianstads ISoch Kristianstad BI, gick samman. Borde väl betyda att laget besitter en mångskiftande och intressant fotbollskultur.
Kristianstad FC fick överta Kristianstads FF:s plats i division 1 säsongen 2016 med en femte plats, året efter en fjärde plats och senast en tolfte plats när man nu är inne på sin fjärde division 1 säsong.

När man tittar på spelartruppen kan man konstatera att spelarna i överlag består av rejäla skånepågar med ett par inslag av utländska spelare.
Förra säsongens drabbningar mot LSK blev riktiga holmgångar med avgörande i slutminuterna. Vårmatchen på Skarsjövallen såg länge ut att bli en oavgjord tillställning när Skåningarna i sista ordinarie spelminut från ett nästan intet drog bollen otagbar in i Kaksas högra burgavel till 0-1. Höstmatchen i Kristianstad blev hur dramatisk som helst med hemmastraffmål strax före paus men där LSK sjätte hörna nickades in till 1-1 av Udoh på övertid.

Lagets match mot Tvååker förra omgången slutade 1-1 och
var lagets första poäng för säsongen så det är ett lag i poängnöd med sikte på första trepoängarna. Med förnyat självförtroende kommer man säkert att bjuda hårt motstånd mot ett lite sargat och lika poängnödigt LSK ända in till sista spelsekunden när vi nu hälsar FC Kristianstad med supporters välkomna till Ljungskile och Skarsjövallen.

/Gunnar på Orust

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail