Om IK Oddevold

IKO – LSK Rimnersvallen 2018

Så var det dags igen för den ofta oförutsägbara och spännande Uddevallakampen mellan ”blåvita stadslaget” IK Oddevold och ”grönvita landsbygdslaget” LSK. Stadslagets historiska bakgrund och meriter liksom lagets just nu prekära serieposition är så väl känd att den inte behöver kommenteras särskilt.

Söderettanmatcherna 2017 vanns totalt av Oddevold efter 1–1 i vårmatchen på Rimnersvallen och 2–0 seger i höstmatchen på Skarsjövallen. 2018 slutade matcherna med en förkrossande LSK seger på våren med 4–1 men där Oddevold kom igen på hösten och vann med uddamålet på hemmaplan. I våras blev det en LSK uddamålvinst, så historien och statistiken pekar mot en blåvit tvåmålsseger idag.

Men historia och statistik är en sak för sig, för på lördag blir det en kamp mellan ett Oddevold som med kniven på strupen har att kämpa för en kvalplats mot ett nästan ”superettanklart” LSK. De blåvita har gjort många bra matcher i årets serie, men som i många av sexton förluster slutat med stolpe ut och neslig poängförlust. Lagets måndagsförlust med 1–2 mot Tvååker blev nog så belysande för årets oflyt. Eget skott i ena stolpens insida och bollen nesligt förbi den andra replikerades med långskott av bortalaget och drömträff i ribbans insida och in i nät och ånyo en jobbig blåvit uppförsbacke.

Derby är derby så det som har varit har nog nu farit och det är prestige och annat som kommer att prägla spelet med stark support av klubbarnas respektive fans. Vem av Bohus bataljon eller LSK traktorfans får sitt lag att lyckas bäst blir frågan när IK Oddevold med supporters och publik hälsas välkommen till Skarsjövallen denna ödesmättade match.


Gunnar på Orust

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail