Om Skövde AIK

Skövde AIK, SAIK bildades 1919 under namnet Mariebergs IK. 1921 bytte man namn till Skövde AIK sedan Svenska fotbollsförbundet stoppat det önskade namnet IK Viking eftersom en sådan förening redan fanns.

Fotbollen är nu den enda sportgren som bedrivs i föreningen och som har varit mycket framgångsrik under 35 år med allsvenskt kval 1970 som höjdpunkt och främsta merit och många år i division 1 och flera SM-guld i futsal. Ekonomiska problem i mitten på 1990-talet tvingade laget till ett ekonomiskt stålbad och i början av 2000 ramlade man ner till division 5. Med förbättrad ekonomi var man 2007 åter i division 1 där man sedan hållit sig kvar och är idag en välmående förening med mottot ”Skövde AIK – Fotboll för framtiden”. Förra säsongens båda matcher mellan Skövde och LSK slutade med LSK segrar medan årets vårmatch på Södermalms IP slutade oavgjort 1-1.

Det rödskrudade SAIK har i årets serie haft det riktigt tufft rakt igenom med placeringar på eller under kvalgränsen under halva serien. På hösten har det dock blivit en klar uppryckning och med förra omgångens viktiga 2-0 segern mot Oddevold ligger laget inför säsongens sista match mot LSK på en nästan säker plats. Det kan som sämst bli kval för att slippa degradering och inför lördagens match spekulerar man sålunda att SAIK kan slippa den negativa kvalplatsen även vid förlustom övriga berörda matcher går deras väg.

En utgångspunkt god som någon att det kan bli en spännande match mot formstarka LSK när vi nu hälsar SAIK med supporters välkomna till Skarsjövallen.

 

/Gunnar på Orust

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail