Om Torns IF

Torns IF bildades 1965. Herrlags sagoresa genom seriesystemet började i division sex 1970 och 2017 säkrade man seriesegern i division 2 Östra Götaland och tog klivet upp till division 1 Södra. Därmed var den beryktade ”Tornandan” rejält dokumenterad i Lunds kommun.

Första året i söderettan 2018 började också så bra att laget efter tjugo omgångar låg på kvalplats till Superettan. LSK var ett av de lag som fick bita i deras konstgräs och stormvinden med 0–1 förlust. När slutställningen för året summerades kom laget på femte och platsen före LSK med fyra poäng mer.

Om det blåste storm 2018 så var vädret vid årets sommar-drabbning ätter värre. För de vanligtvis så starka vindarna över Skåleslätterna hade nu förstärkts med kraftigt regn, åska och blixtar som for runt den mysiga och lantliga fotbollsplanen likt ett sprakande fyrverkeri, så matchen fick skjutas fram en timme.
Det blev också följdriktigt en stormig match där resultatet kunde ha blivit hur som helst, men på övertid kunde LSK vinna med 3–1 genom två mål av Udo och ett av Erik Westermark.

Sedan dess har det blivit lite upp och ner i serien för den orange/svarta Tornelvan. Man ligger nu precis över kvalgränsen och skulle med förlust, samtidigt som kvalplatsade Oskarshamn vinner med stora siffror mot Utsikten, kunna råka i kvalstämning.

Intressanta förutsättningar som bör krydda tillställningen, även för LSK som nog gärna vill avsluta med en tjugonde vinst, när
vi hälsar Skånepågarna med supporters samt publik välkomna till serieavslutningen på Skarsjövallen.


Gunnar på Orust

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail