Om Tvååkers IF

Erik Lund från matchen mot Tvååkers IF säsongen 2018 på Skarsjövallen.

Tvååkers Idrottsförening bildades 1920 med ambitionen att bara spela vänskapsmatcher. Idag bedriver klubben seriespel för herrar, damer och ungdom.

Deras stadgar säger att verksamheten skall erbjuda social fostran, klubbkänsla och kamratskap inom realistiska ekonomiska ramar där spelarna skall rekryteras från de egna leden med ungdomsfotbollen som bas, samt att hemarenan Övrevi skall bedrivas och utvecklas i egen regi.

2011 gick laget upp i division 2 Västra Götaland som man vann överlägset 2015 och gick upp i ettan. Där åkte man omgående ut, för att 2017 vinna tvåan och åter i ettan, där man nu spelar sin andra säsong och ligger efter 22 omgångar med 29 poäng mitt i serien. Skarpaste målskytten Alexander Johansson har svarat för åtta av lagets 28 mål, nog en spelare att ha extra koll på i dagens möte.

I mötena 2018 vann Tvååker och LSK varsin match med uddamålet, noterbart på respektives hemmaplan.

Vårmötet i år blev dock en rungande hemmaförlust för de rödvita hallänningarna med 4-1, där man dock gjorde matchens sista trösterika mål i bedrövelsen. Något positivt att ha med sig när även senaste matchen mot Värnamo blev en skuffelse, så man kan nog räkna med att det är heltaggade hallänningar som enligt sin hemsida säger ”ta nya tag för på söndag väntar en fantastisk utmaning mot serieledarna”.

Tvååkers IF med supportrar hälsas välkommen till sin andra match på Skarsjövallen och en spännande drabbning mot ett LSK som nog kommer att visa upp respekterad förmåga.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail