På återseende, Superettan

Typisk novemberväder, grått och trist. Tro det eller ej, så var det även i soliga Ljungskile. Lördagens ihärdiga nederbörd gjorde att Skarsjövallens plan, efter många om och men, dömdes ut. Samma plan var i gott skick under fredagen efter att plantäckningen, men lördagens nederbörd var inget att göra något åt.

Kappsäcken styrdes efter några Wenche-mackor istället mot Göteborg, eller Hisingen om man pratar Häcken-språk, för matchen spelades på Bravida Arena. När väl matchen var igång så var regnet som bortblåst och gästerna från Jönköping tog kommandot direkt. LSK låg tight och släppte inte igenom bortalaget. Efter hand kunde de grönvita gå framåt mer och mer där man hotar offensivt ett par gånger. Istället glider J-Södra igenom och effektivt placerar Edin Hamidovic in 0-1, intill Wallinders ena stolpe.

Spelet går ner i tempo och LSK tillåts bli mer spelförande vilket gör att man kan skapa ett par chanser framåt, inte minst via ett par fasta situationer. Dock gav det ingen utdelning för något av lagen utan när man gick till halvtidsvila var det fortsatt 0-1.

I andra halvlek tog LSK genast greppet om spelet, men är inte riktigt spetsiga framåt. Ibland blixtrar det dock till, som när Linus Dahl avancerar och får till ett bra långskott som får bortakeepern att till en kvalificerad räddning. De grönvita går fortsatt framåt och genom ett par långskott från Brannefalk så närmar man sig en kvittering. Nära är det också med kvarten kvar när Perparim Beqaj får till en stark nick som är påväg in, men som målvakten gör en jätteräddning på. En kvittering är verkligen något som både ligger i luften, men även något LSK förtjänar. Inbytte Svahn skruver sånär in kvitteringen, men målvakten tippar bollen i ribban och ut till Dahl som skjuter över. Det är som förgjort.

Denna säsong är likt ingen annan och där det mesta gått emot LSK i Superettan. Men i och med dagens resultat så står det dessvärre klart att LSK åker ur landets nästhögsta serie.

Nu gäller det att avsluta säsongen på ett bra sätt. Härnäst i nästa match när ytterligare ett topplag väntar, när vi gästar Öster på bortaplan.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail