Pontus Olsson inför lördagens match

Pontus Olsson springer inte bara – han ser även fram emot lördagens match på Skarsjövallen. FOTO: A. Antonsson.

I samband med att höstsäsongen drog igång var jag knappast ensam om att se att försvarsspelet tagit sig ordentligt. LSK klev upp ett snäpp och detta resulterade i poäng i fyra matcher av fem. Men så. I söndags fick vi se ett LSK som inte direkt var på sitt bästa humör. Bjudningar som blev dyrbara och med dessa fick laget en uppförsbacke som man inte gått och längtat efter, och motståndarna från Lund kunde alldeles för enkelt få med sig alla poängen hem till Skåneland.

Men det kommer alltid nya matcher om hörnet. Vilket man vinner eller förlorar, Så det är bara att gå vidare i tillvaron. Jag tar mig tid och våldgästar träningen och snackar lite försvarsspel med en försvarare i vita skor.

Om vi börjar med en okunnig fråga. Har ni ändrat på något i försvarsspelet förutom det uppenbara att backlinjen nu är fyra man stark och inte som tidigare tre.
– Nej inte mer än att backlinjen utökades med en medarbetare. Men inga omvälvande ändringar för övrigt. Visst, lite skillnad i arbetsuppgifterna, men att spela i fyrbacklinje har vi gjort tidigare.

Skillnaden för dig att spela i en backlinje bestående av fyra stycken, och inte som tidigare tre. Vad passar det bäst? När springer du mest.
– Jag tycker jag har hittat det bra i vår nya fyrbackslinje. Det passar mig bra tycker jag själv. Det är större frihet och mer tydligt hur man skall agera. I offensiven såväl som defensiven. Det är dessutom bra uppsprunget här på högerflanken efter Fredrik Martinsson.

På tal om Fredrik Martinsson. Tillåts du också att vara ordentligt offensiv i ditt spel i en fyrbackslinje.
– Det korta svaret är ja. Det passar mig bra, och jag gillar att kliva framåt försöka hitta ett bra kombinationsspel med min högeranfallare.

Kommer vi att få se dig kuta förbi JT uppe i anfallet och ge honom ”The Look” och så väser du bara ”Stay”.
– Nej. det tror jag inte. Jag springer gärna upp i anfallet, men räknar kallt med att JT inte kommer att skubba ner i banan och ta min plats. Det gör i så fall någon av kollegorna på mittfältet, men inte JT. Han får fortsatt hålla sig där uppe. Jag får ta och kuta åt båda hållen.

Ni har haft en bra trend, fram till matchen senast. Jag frågar dig också. Känns det som att ni börjat få betalt för det ni tjatat och tränat på under säsongen?
– Ja det tycker jag nog. Vi hade under stora delar av våren en trupp som blev alldeles för liten. Det var ju matcher som vi knappt hade folk på bänken på grund av alla skador vi hade. Men ingen tappade modet. Alla kämpade på.

Dippen senast mot Lund. Jag har sett ett antal träningar på sista tiden och får tycka att det har sett hoppfullt ut, men mot Lund var det inte mycket som funkade i spelet, samtidigt som jag faktiskt inte var ett dugg imponerad av den kapacitet som motståndet kom upp i.
– Ja, det var inte en bra insats mot Lund. Vi fick en inledning som inte alls var rolig, och det kom ytterligare ett par olyckliga situationer till som straffade oss. Vi kom inte riktigt in i den matchen. Tyvärr.

Du är inne på din tredje säsong i Division 1. Tidigare har du spelat två säsonger i Qviding FIF. Dina intryck av serien?
– Det är en bra serie. Alltid jämna matcher, och ingen som hämtar hem segrar på beställning. Svåra motståndare och det blir därför många utmaningar i serien. Men som sagt, det är en bra serie. Det är dessutom lite närmare elitfotbollen och dessutom ett bra skyltfönster för spelare och ledare.

Ni är lite fler i truppen nu rent numerärt nu, samt att skadorna inte stör er med samma omfattning som i våras. Hur känns det inför resten av säsongen?
– Vi känner ett stort stöd från alla håll och kanter i Ljungskile. Fansen samlade in pengar för att förstärka laget och det lyckades man med. Det blir också bättre på där ute på planen och de nya spelarna börjar smälta in bättre och bättre. Jag är förhoppningsfull, säger Pontus.

Slutligen. Match igen på lördag. Olympic kommer till Skarsjövallen.
– Det är en match som är viktig för båda lagen. Det kommer att bli en väldigt spännande match. Jag hoppas att så många som möjligt kommer hit och ger oss sitt stöd. Vi behöver er alla, säger Pontus avslutningsvis.

Vi ses på Skarsjövallen!


https://lsk.ebiljett.nu


Anders ”Melker” Antonsson


Nästa hemmamatch:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail