Prisbelönt försvarare klar för LSK

LSK har gjort klart med ännu en ny spelare. Denna gång är det en prisbelönt försvarare som skrivit på för Sportklubben.

Daniel Garcia Olsson kom till BK Häckens akademi från moderklubben Lundby IF. Under åren i Häcken utvecklades han under nästan tio år och var nära att komma in i A-truppen. Det första seniorkontraktet skrevs istället på för IK Oddevold även om det endast blev en säsong där. Istället gick han tillbaka till Hisingen där Torslanda IK skulle bli nästa klubbadress. Efter två säsonger i TIK så blev det en säsong i Assyriska BK innan Sävedalens IF blev nästa förening att representera. Efter tre säsonger och 47 seriematcher i Division 2-klubben så välkomnar vi försvararen till LSK – för säsongen 2021.

Den välvuxne 26-åringen har haft en nyttig tid i Sävedalen, där karriären tagit fart på nytt och Garcia Olsson under den förkortade säsongen 2020 var väldigt framgångsrik. Försvararen blev nämligen utsedd till den bästa försvararen i Division 2 Norra Götaland under säsongen 2020 (läs mer).

LSK:s Huvudtränare, Erik Lund, kommenterar nyförvärvet:
– Det är en spännande spelare, som trots att han är mittback är en offensiv spelare. Han är dessutom en snabb spelare, med en bra teknisk förmåga och är bra i luftrummet. Det är en spelare som är ambitiös och vill ta nästa steg i sin utveckling, vilket han väljer att göra hos oss trots intresse från flera andra klubbar.

Varmt välkomna till Ljungskile SK, Daniel Garcia Olsson!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail