Så nära en seger mot Norrby

”Pep” gjorde en bra insats mot Norrby och blev även målskytt. Arkivfoto: T. Åberg.

Denna sensommarkväll var det dags för LSK att ta emot Norrby IF, med Robin Strömberg i spetsen, på Skarsjövallen. En tuff kamp skulle det visa sig.

LSK är på hugget från start och försöker ta sig förbi på kanterna med viss framgång. Perparim ”Pep” Beqaj är stor och stark vilket gör att LSK behåller bollen i offensiven och kan skapa längre anfall. Det är främst genom inlägg LSK skapar sina chanser, men där man inte riktigt får till det sista för att pröva Norrbymålvakten. Bortalaget däremot hotar främst när man kommer till kontringslägen. Det är dock fortsatt mållöst när lagen går till halvtidsvila.

I inledningen av andra får Norrby en dubbelchans. Först en spelvändning och ett vasst avslut som Wallinder räddar till hörna. På den efterföljande hörnan så är Norrby ytterst nära ett ledningsmål när en nick går via ribban rätt ner på mållinjen och sedan iväg. Norrby är på hugget i andra halvlek, men LSK får sina chanser också. En dryg kvart in i andra halvlek blir Joakim Olausson nedriven och domaren dömer straff. Fram kliver ”Pep” fram och placerar säkert in 1-0! Norrby tar över igen och går för en kvittering och skapar en mängd farliga fasta situationer. LSK sticker upp med en dubbelhörna, men bortalaget reder ut det. Norrby ligger på men LSK är väldigt solida och håller i bollen. I 94:e minuten kommer Norrby runt på kanten och en slumpboll går retfullt över Wallinder och 1-1 är ett faktum. Ett resultat som också står sig matchen ut.

En bra insats av LSK där det länge såg ut som att man skulle bärga en seger, men det blev alltså endast en poäng denna kvällen.

Härnäst väntar Eskilstuna på bortaplan, på måndag. Då siktar vi på tre poäng!