Seger igen i tredje träningsmatchen!

Startuppställning:

Målvakt: Nino Sahinovic
Backar: Luke Adams, Alexander Mellqvist, Jonathan Gustafsson
Mittfältare: Jakob Olsson, Linus Dahl, Alexandar Kitic, Arvin Shojaee, Hampus Dahlqvist
Anfallare: Robin Strömberg, Joel Palmqvist (provspelare)

LSK ställde åter upp med en trebackslinje, till stor del beroende på att ett par av de ”naturliga” ytterbackarna dras med lite småskavanker och därför inte var aktuella för spel idag.

LSK hade ett fast grepp om spelet i första halvlek och vi väntade bara på att 1 – 0 målet skulle trilla in. Men precis som i de två tidigare matcherna brände vi en del chanser. Jacob Olsson var närmas att göra mål när han i bra läge träffade ribban med ett stenhårt skott.

Jacob tog dock revansch på sig själv några minuter senare när han frispelade sig själv i en konstig situation, bollen touchade en Vänersborgsspelare, och Jacob blev helt ren med målvakten. Ett distinkt avslut invid stolpen och det stod 1 – 0. Det var för övrigt en helt annan insats av Jacob i dagens match jämfört med förra lördagen. Nu var han en av planens bästa spelare och med en inställning som vi vill se i alla matcher framöver!

Förspelet till vårt 2 -0 var imponerande. LSK höll i bollen väldigt länge. Ett försök på högerkanten avvärjdes av Vänersborgsförsvaret, men LSK tog tillbaka bollen i backlinjen och bytte med ett par snabba passningar kant. Där lurade Hampus Dahlqvist ut Vänersborgsförsvararen till korvkiosken och frispelade Robin Strömberg som enkelt satte 2 – 0. Imponerande spel!

Strax därpå fick tyvärr Alexander Mellqvist kliva av planen på grund av skadekänning. I stället fick Kristian Nikola komma in. Det blev lite för många positionsbyten när Kitic fick gå ner som mittback, Hampus fick byta till högerkanten, Jacob tog Kitics plats på mitten, Arvin Shojaee  tog Jacobs plats centralt bakom de två anfallarna och Kristian gick in som vänsterbreddare på Hampus plats.

Där någonstans dog det fina spelet ut för att inte komma tillbaka  mer än sporadiskt i andra halvlek.

Matchens vackraste mål stod Vänersborg för när de skruvade en frispark över mål och in i krysset förbi en chanslös Nino i LSK-målet.

Vi fick även se Sixten Cederholm och Victor Mollapolci göra pigga inhopp i slutet av andra halvlek.

Bästa målchansen i andra halvlek för LSK hade Robin Strömberg, men en reflexräddning av målvakten gjorde att det bara blev en resultatlös hörna av den chansen.

Totalt sett godkänt med en mycket bra första halvlek och en oinspirerad andra halvlek.

Nästa match är årets första tävlingsmatch! På tisdag 13 februari 18:30 möter vi Gilleby IF i DM, också denna match spelas på konstgräset på Skarsjövallen. Väl mött!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail