Seger mot kvaljagande Öster!

Filip Karlin gjorde sitt första mål i seriesammanhang för LSK. Arkivfoto: T. Åberg.

LSK begav sig till Växjö för att göra en snygg avslutning på säsongen när topplaget Öster stod för motståndet.

Något monsunregn blev det inte på Visma Arena, som det blev i vårmötet på Skarsjövallen då matchen blev uppskjuten ett dygn. Däremot var en väntad spelbild att hemmalaget skulle dominera och att de grönklädda inte skulle ha någon vidare chans. Så blev det däremot inte. Hemmalaget hade ett tydligt spelövertag, men LSK stod upp bra och kunde emellanåt även hota offensivt. Bland annat hade Perparim Beqaj ett fint volleyskott från långt håll, som dock Öster-målvakten kunde rädda. Innan dess hade Öster en ruskigt farlig chans med ett friläge, där Robin Wallinder gjorde en strålande räddning och kunde avvärja. Inte ologiskt nog så är det mållöst när lagen gick till halvtidsvila.

Spelbilden i andra halvleken liknande den första där det fortsatt är Öster som för spelet. Dock kommer man alltsom oftast ingenstans med ett lågt bolltempo. Inte heller LSK får till några större chanser framåt. Med tjugo minuter kvar får Linus Dahl sin andra varning och därmed blir lagkaptenen utvisad. Trots en man mer på planen så lyckas inte Öster hota speciellt mycket mer. Istället är det LSK som kan kliva framåt. Ett högerinlägg från Johan Brannefalk hittar fram till Filip Karlin centralt i straffområdet som klipper till och bollen går via målvaktens fingrar, stolpen och in i mål! 0-1 till LSK, inte helt logiskt. Öster försöker nå en kvittering och har bland annat en frispark nära mål, men där Wallinder pånytt gör en fin räddning. Men Växjö-laget kommer inte närmare utan LSK kan vinna med matchens enda mål, fram till 0-1!

I den sista matchen ställs LSK mot ännu ett topplag när match mot Degerfors väntar. Då ska vi återigen göra en bra match.