Sista sparken avgjorde

Adam Söndergaard fick hoppa in och göra debut i Superettan. Arkivfoto.

LSK kom till dagens match med en del omstuvningar i laget från i senaste matchen – i en match som alltså var lagets tredje match på åtta dagar.

Västerås inledde matchen med mer bollinnehav, men kunde inte hota LSK på något sätt. Så småningom växte istället, det för dagen gulblåa, Ljungskile in i matchen med mer bollinnehav och skapade allt mer framåt. I en chansfattig första halvlek så verkade halvtidspausen hägra, men innan pausen kunde hemmalaget ta ledningen. Ett frisparksinlägg styrdes in och 1-0 kom upp på resultattavlan. Lagen gick till halvtidspaus och det fanns ändå goda hopp för en kvittering från LSK:s sida då det fanns embryon av ett spel som skulle kunna hota hemmalaget.

I andra halvlek tog LSK kommandot och efter ett trippelbyte 20 minuter in i andra halvlek så blev Ljungskile allt farligare. Till slut kom också den förlösande kvitteringen, fram till 1-1! Ljungskile väggspelade sig fram och avancerade på högerkanten, där till slut Axel Pettersson tryckte in bollen mot Linus Dahl som stötte in kvitteringen. LSK spelade stabilt men gick även framåt vilket lovande gott för att det minst skulle bli i en poäng denna kväll i Västerås. Istället fick hemmalaget en frispark, som efter en variant letade sig in i mål, i den 94:e matchminuten. En situation som skulle visa sig bli det sista som hände i matchen. Oerhört tungt.

Nu gäller det att ställa om och ladda för en bra träningsvecka innan det är dags att ta emot Dalkurd nästa lördag. Då ger vi allt!