Skarsjösurret – Del 2: Säsongsstart

Vi har lämnat inte bara mars månad utan även påskfirandet bakom oss. Temperaturen och surret ökar i styrka nu när det har börjat att tävlas om poängen. Premiärpanelen har fått masa på sig och sitter enligt pålitliga källor fortfarande hemma hos Fille och målar påskägg.

Så vi gläntar på dörren för en ny konstellation. Vilka är då med i panelen som denna gång skall snacka fotboll denna gång?? Jo; tre sympatiska personer som av olika skäl gillar och visar engagemang för LSK.

Det är ledaren Jessica Hallberg, fd klubbchefen Rickard Nilsson och så drar vi söderut cirka 20 mil, och stannar till i Halmstad och kollar läget med LSK-supportern: Jan ”Funcken” Funck.

Där har vi vår nykomponerade och eminenta trio. Vi låter inte panelen vänta utan drar igång del 2 av Skarsjösurr direkt.

Jan Funck
Richard Nilsson
Jessica Hallberg

Försäsongen avverkad. Serien igång. Nedräkningen tickar vidare mot hemmapremiär, om än på neutral plan (Edsborgs konstgräs i Trollhättan). För LSK:s herrar är det match mot IFK Malmö. Vilka funderingar har ni inför lördagens match?

Jessica: Jag ser framför allt att få se ett ”nytt LSK” skall spela sin första match på Skarsjövallen (frågorna ställdes före arenaändringen, reds. adm.). Ska bli så roligt att se hur detta nya lag kommer att formas.

Funcken: Jag har en rätt så bra känsla efter det jag såg i premiären. Nu hoppas jag att målen kommer, och att vi får ett försvar som växer sig starka tillsammans. Men det är så mycket nytt i truppen att vi måste ge alla tid att spela ihop laget.

Richard: Jag har stora förhoppningar att LSK tar sin första trepoängare på lördag. Detta grundar jag på det som vi fick se i seriepremiären. Jag tror att vi har ett lag som kommer att bli allt bättre ju mer man får träna och spela.

Inget är avgjort på förhand, och förhandstips kommer ofta på skam. I år känns det mer omöjligt än någonsin att hitta en klar favorit. Så finns det något lag i serien som du tror kommer att vara med i absoluta tabelltoppen i november?

Jessica: Ärligt talat så har jag inte lagt någon tid på att kolla upp motståndarna i serien, det är det enda svaret jag har på frågan. Jag har väl en känsla att LSK inte är högst upp i tabellen när säsongens sista match är spelad.

Funcken: Har lagt lite tid att kika på konkurrenterna i serien, men något säger mig att Utsikten är med i toppen i sista omgångarna, men denna gissning är ett långskott.

Richard: Då svarar jag Ljungskile. Känslan just nu är att Erik Lund satt samman ett lag som krigar för varandra och som har vilja och rätt attityd. Det finns en tro på ett eget spel, och den gruppen vågar att släppa på handbromsen. Ju längre vi får hålla på och kämpa, ju bättre kommer LSK att bli. Och i november har detta gänget jagat ifatt dom andra lagen.

LSK:s tränare Erik Lund fick frågan i Bohusläningen, efter den andra träningsmatchen mot Karlstad, om de nya spelare som är klara för spel. ”Det skall gå att göra LSK:are av dem” blev svaret. Så vad tror ni? Kommer vi att säsongen 2021 få se ett lag med typiskt LSK-DNA?

Jessica: För min del är det viktigt att alla spelare och ledare i föreningen hajar att detta är en liten förening. Det är viktigt för mig att alla är beredda att hugga i och hjälpa till. Jag kan nämna att Viktor Adebahr fått en fråga om han kan vara med och ta en träning för det flicklag lag är ledare för och det var inga problem. Ken Akamatsu har ju också redan varit med på träning med ungdomslag. Det är sådana spelare jag gillar att se i LSK. Spelare (och ledare) som ser andra utanför sitt eget lag. Och spelare som aldrig ger upp.

Funcken: Jag vill se att man kommer tillbaka till det jag kallar ”gamla LSK”. Inga egoister i gröna tröjan, bara spelare som match efter match sliter för varandra och för klubben.

Richard: Det är ett lag som hajar att det sitter i varenda vägg, i varenda läktare, i varenda grästuva på Skarsjön att det är bara hårt jobb, sammanhållning och beslutsamhet som gäller i LSK. Rätt attityd, rätt beslutsamhet, rätt fokus och en härlig sammanhållning är det som gett LSK sina tidigare framgångar.

Damernas etta är skjuten på framtiden. Div. 2 och nedåt är också skjutet på framtiden. Hur illa/vad är största faran (enbart ur ett sportsligt perspektiv) att även denna säsong blir stympad rent spelmässigt?

Jessica: Skulle det bli en ny säsong med enkelserier, så finns det ju väldigt lite tid och möjlighet att ta igen tappade poäng. Ser man det lite större, så är jag rädd att fotbollen, och andra idrotter tappar spelare, eller att spelarna ånyo får väldigt rumphuggna säsonger.

Funcken: Tycker verkligen synd om alla de som drabbas av att seriespelet skjuts på. Spelare behöver ju spela matcher regelbundet för att utvecklas. En (eventuell) kort serie känns som att det finns stor chans att det kanske inte blir helt rättvist till slut. Jag hoppas på att alla serier kan genomföras med dubbelmöten.

Richard: Just i denna problembild är inte LSK särskilt ensamma. Där sitter vi i precis samma sits som alla andra som får skjuta på verksamheten. Det som avgör att detta skall bli bra när det hela är över, är att vår förening har en stark organisation, håller ihop och är beredda att klara av denna utmaning.

Vi lämnar den lokala fotbollen, och tittar ut i stora världen. Zlatan Ibrahimovic har gjort comeback i Svenska landslaget. Två matcher, tre målgivande passningar mot Georgien och Kosovo. Så; på en skala från efterlängtat och äntligen eller till snudd på tröttsamt eller hade han inte tackat för sig?

Jessica: Det är lite småhäftigt att Zlatan är tillbaka i landslaget. Tycker mig se att vi fått se att Zlatan visar upp en lite vuxnare och ödmjuk sida. Så jag säger att det är bra att han är tillbaka i landslaget.

Funcken: Tycker att han skött sig bra i de två landskamperna i VM-kvalet. Zlatan gjorde sitt jobb och visade verkligen att han är en riktigt bra framspelare.  Kan se att han fortsätter i blågult ett tag till. Dessutom ser han ju ut som en riktig lagspelare.

Richard: Jag säger bara tack för att vi får uppleva detta här och nu. Strunt i allt snack om spelare som var giganter på 40- och 50-talet. Zlatan Ibrahimovic är, och kommer förmodligen alltid att vara den överlägset bästa svenska fotbollSspelaren. Han dominerar i Serie A, han dominerar i VM-kvalet. Detta är magiskt.

Vi tackar för att ni tog er tid, och återkommer igen när ni minst anar.

Bakom tangenterna,
Anders ”Melker” Antonsson


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail