Förlust mot Skövde AIK

Dagens match på Södermalms IP slutade med seger för hemmalaget, 2 – 1. Detta efter att Ljungskile inlett matchen något bättre än Skövde. Dock utan att skapa särskilt många vassa målchanser. En nick som tog i utsidan stolpen var det närmaste ett ledningsmål LSK kom.

I stället kunde Skövde nicka in 1 – 0 på en hörna där LSK-försvaret var märkvärdigt passivt.

1 – 0 i paus.

Andra halvlek bjöd på ett tamt LSK-spel. Efter ca 60 minuter, på en snabb kontring, kunde Skövde göra 2 – 0 sedan man rullat upp LSK-försvaret ordentligt.

LSK försöket med två byten få lite fart i spelet. Det hjälpte dock föga. Och inte blev det lättare sedan Udo fått rött kort efter en märklig duell. Skövde-målvakten avvaktar med att plocka upp en boll. Udo tar fart mot målvakten, men får sin löpväg stängd av en Skövdeförsvarare som backar in i Udo. I kollisionen som är oundviklig har Udo armarna lite väl högt. Domaren anser att han avsiktligt trycker till motståndaren med armbågen och tar upp det röda kortet.

Med bara 10 spelare på planen blir det en övermäktig uppgift. I 87:e matchminuten blir Joakim Berggren inbytt. Han är minuten senare på väg att bli fri, men hakas upp av en Skövdeförsvarare och faller. Lite väl lätt tycker domaren, så ingen straff.

Joakim får dock en chans till när han tar emot ett inlägg och fri med målvakten med en höger yttersida placerar bollen i mål.

Men bättre än så blev det inte. Slutresultat 2 – 1 till Skövde.

Edin Öy utsågs efter matchen till LSKs bäste spelare.

Nästa match är derbyt mot FC Trollhättan, som idag på hemmaplan slog IFK Värnamo med 3 -1. Derbyt är kl 16:00 på lördag 11 maj. Väl mött då!