Snöplig tur till Norge

Johan Brannefalk var nära att göra mål, men ribban var i vägen i dagens match. ARKIVFOTO: P. Stenbaek.

Herrlaget åkte upp till Norge för att möta Fredrikstad. En motståndare som LSK mött ett par gånger under åren på försäsongen.

Fredrikstad började bäst och skapade ett par halvchanser, men så småningom kom LSK mer in i matchen och kunde mer skapa något offensivt, inte minst med Jesper Westermark som ett hot. Trots det gick lagen till halvtidsvila utan någon utdelning framåt.

I andra halvlek tog LSK över mer och mer desto mer matchen led. Offensivt skapade man hetare och hetare chanser. Det började brännas ordentligt i den 69:e minuten när Johan Svahn serverade Jesper Westermarks panna, som i sin tur nickade bollen i nederkanten av ribban. Inbytte Filip Karlin fick nästa stora chans när han från nära håll avslutade på mål, men där målvakten gjorde en helt omöjlig räddning. Det närmare sig verkligen ett LSK-mål och i slutminuterna skulle målet komma – trodde vi.
Efter en hörna trixade Johan Brannefalk upp bollen och på volley skickade han bollen mot mål, men bollen tog återigen i ribban. Istället kunde hemmalaget på övertid nicka in matchens enda mål – fram till slutresultatet 1-0.

Ett minst sagt snöpligt resultat där LSK tog över matchen mer och mer, vilket även visade sig i de chanser som laget skapade. Sett till det borde nog de för dagen gulblåa lirarna från Bohuslän tagit hem segern. Samtidigt är det inte nu som segrarna ska komma utan om fem veckor. Härnäst väntar hemmamatch på Rimnersvallen mot Kvik/Halden nästa söndag 8/3. Väl mött då.