Stabil premiärmatch av LSK!

Seger med 3 – 1 i premiären, stabilt spel bakåt och framför allt i första halvlek ett friskt anfallsspel.

De första 10 minuterna av matchen var lite trevande. Förmodligen lite beroende på premiärnerver, men den ihärdiga, isande nordostvinden gjorde också sitt till att det tog ett tag att hitta spelet.

Därefter var det nästan bara LSK i första halvlek. Chans på chans, men bolluslingen ville bara inte in. Dessutom gjorde Qvidingmålvakten ett par svettiga räddningar. Flest chanser hade provspelaren Valon Gashi, men tyvärr inget mål från honom idag. Han visade dock att han vet var målet står och kan bli en bra anfallspartner till Robin Strömberg.

1 – 0 målet kom dock till sist. Robin Strömberg blev elegant frispelad av Linus Dahl och kunde med en enkel vickning placera bollen i mål.

Ytterligare ett par målchanser vaskades fram innan paus,  men ingen av dem resulterade.

Efter paus sjönk spelkvalitén, men det var fortfarande LSK som var det bättre laget. Qviding hade ett par halvchanser.

Matchens prestation stod Jacob Olsson för när han med ett par snabba tvåfotsdribblingar tog sig in i straffområdet och med en genial passning frispelade Robin Strömberg. Robin hade bara att bredsida in bollen och därmed hade han gjorde sitt andra mål för dagen.

Det tredje målet kom på en straff med några minuter kvar. Robin satte säkert straffen invid målvaktens vänstra stolpe.

Dessförinnan hade Qviding reducerat på ett av få misstag i LSKs backlinje. En galen passning inåt i plan snappades upp av en Qvidinganfallare som behärskat gjorde 2 – 1.

Backlinjen med Filip Karlin, Luke Adams, Roger Thompson och Anton Snibb var annars stabil. Snibb for fram som en virvelvind på vänsterkanten och det skall bli väldigt intressant att se honom mot lite mera kvalificerat motstånd.

På mitten spelade Arvin Shojaee, Gustav Hallberg, Linus Dahl och Jacob Olsson. Även de skötte sig bra. Kul att se Gustav Hallberg och Linus Dahl som innermitt. De skötte det riktigt bra. I mina ögon var nog Gustav den som imponerade mest idag. Niclas Holgersson ersatte Linus Dahl efter ca halva andra halvlek och skötte det riktigt bra.

Framåt var Robin Strömberg precis lika bra och målfarlig som förra året. Samspelet med Valon Gashi fungerade bra och de skapade många chanser tillsammans.

Nästa träningsmatch är redan på tisdag kväll 18:30 på konstgräsplanen på Skarsjövallen. Skoftebyns IF står för motståndet.