Svahn-show gav första segern!

Så var det dags för ett revanschsuget LSK att göra entré på Edsborgs IP, mot nykomlingen IFK Malmö. Det utan huvudtränaren Erik Lund på tränarbänken.

LSK började matchen något darrigt och det var ett hungrigt Malmö som ställde till problem för LSK-försvaret. Redan efter någon minuts spel så var det nära för ”di gule” när bollen tog i stolpen. LSK spelade upp sig efterhand även om vinden gjorde att det stundtals bländande spelet från premiären inte riktigt var där. När väl så ”Medi” blev nedriven, i en offensiv aktion, så var det dags för Mr. Svahn att presentera sig. Johan Svahn lade upp bollen och skruvade sedan enkelt in ledningsmålet i det första krysset, fram till 1-0. Innan pausvilan fick Svahn återigen chansen och gjorde ingen besviken. Det var nära på en repris när Svahn från vänsterläge satte dit 2-0 innan domaren blåste för halvtid.

I andra halvlek så försökte Malmö nå en reducering, men det var LSK som fortsatte och mycket riktigt kom 3-0 strax därpå. Fredrik Martinsson hittade fram till en framstormande Murana Conteh – som äntligen fick göra sitt första LSK-mål. Matchen kändes därmed död även om det skapades lite halvlägen från båda lagen. Vi fick även se ett gäng byten i båda lagen, bl.a. fick äntligen Oskar Lindberg debutera i den grönvita tröjan efter en efterhängsen skada på försäsongen. IFK Malmö fick den sista kvarten två bra lägen, där Oliver Bergman avstyrde ett friläge och där Malmö skruvade en boll strax över det bortre krysset. Men det skulle inte bli några mål för Malmö denna eftermiddagen utan LSK kunde bärga årets första seger, där slutresultatet skrevs till 3-0!

En skön seger där LSK visade att man fortsätter att gå framåt och fick även utdelning framåt, kul! På fredag åker vi tillbaka till Trollhättan när LSK ställs mot FC Trollhättan. Då hoppas vi på en ny seger!