Talangen tar steget upp i A-truppen

Anton Daläng tar steget upp i Herrlaget. FOTO: H. Ekman.

Under fjolåret fick han vara med och träna med Herrlaget samt även göra ett par inhopp i Ettan Södra. Nu tar 17-åriga Anton Daläng steget upp permanent när han nu skrivit A-lagskontrakt med LSK!

Anton Daläng har fostrats genom ungdomssektionen och fick tillsammans med andra unga spelare ifrån fjolårets P19- och P17-lag chansen till inspirerande träning med Herrlaget. Daläng, som tidigare blivit uttagen till landslagsläger med Future Team, har haft framtiden för sig och tog till sig den utmanande nivån det innebar med spel på seniornivå. Under året fick han flertal chanser i matchtruppen och fick även agera inhoppare under fyra tillfällen.

Det är väldigt glädjande att en ung ambitiös spelare går genom ungdomssektionen och upp i våra två representationslag. Vi har ett par fina exempel på spelare som tagit sig upp och spelar i damlaget – och nu alltså Anton Daläng i herrlaget. Daläng är en bolltrygg mittfältare som vi hoppas kommer fortsätta ta kliv i sin utveckling i LSK. För den som var med i LSK-kretsar för nästan 20 år sedan minns dagens LSK-tränare, Erik Lund, som då var en ung egenfostrad talang som inte riktigt växt till sig – men som senare tog vidare ut på de större arenorna. Daläng är visserligen inte samma spelartyp som Lund var då, men det finns likheter. Framförallt så hoppas och tror vi att Anton Daläng kommer fortsätta utvecklas i en trygg miljö till att ta kliv för att nå nya nivåer. 17-åringen har tecknat under ett avtal till och med sommaren 2023.

Erik Lund om Anton Daläng:
– Anton började träna med oss redan förra året och visade då att han förtjänar att få ett A-lagskontrakt. Han är en spelintelligent kille med en känslig vänsterfot så det känns väldigt bra att han är med oss.

LSK är väldigt glada att Anton Daläng tar steget upp och vi hälsar honom varmt välkommen till en ny säsong i föreningen! Samtidigt hoppas vi Antons uppflyttning sporrar andra ung duktiga spelare i föreningen att ta en liknande resa upp i våra representationslag.


Mer med Anton Daläng:
🎥 Intervju med 14-åriga Anton Daläng
🎥
 Landslagsuttagna Anton Daläng


I herrlagets spelartrupp ingår sedan tidigare:
Oliver Bergman (målvakt)
Kees Sims (målvakt)
Gustav Källén (försvarare)
Ilir Berisha (försvarare)
Daniel Garcia Olsson (försvarare)
Fredrik Martinsson (försvarare)
Robert Sabo (försvarare)
Samuel Ohlsson (försvarare)
Sabarr Janneh (mittfältare/försvarare)
Otto Ingham (mittfälare)
Oskar Lindberg (anfallare)
Anton Henriksson (anfallare)

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail