Tung afton på Gamla Ullevi

Formstarka Örgryte IS stod för motståndet, på Gamla Ullevi, denna fredagkväll.

Det var också hemmalaget som kom ut med full energi och tog över spelövertaget direkt. Däremot kom man inte igenom LSK:s solida försvar. Istället är det en slumpmässig situation som ÖIS skapar deras första chans, i den 13:e minuten. En chans som också ÖIS förvaltar med ett otagbart avslut i krysset, fram till 1-0. Matchens andra chans kommer efter 20:e minuter när ÖIS slår en genomskärare som Örgryte-anfallaren placerar in till 2-0. ÖIS har fortsatt rejält spelövertag utan att skapa några fler direkta chanser. LSK försöker komma uppåt i banan, men lyckas inte riktigt hota offensivt.

Andra halvlek hinner knappt börja förrän ÖIS utökar till 3-0 och matchen känns avgjord. LSK gjorde ändå ett tappert försök att närma sig och efter ett par byten fick man till mer framåt. Bland annat hade både Jesper Westermark och inbytte Perparim Beqaj varsin nick som inte var helt ofarliga. LSK tilldöms även straff i 71:e minuten när Westermark blir omkulldragen. Samma man klev även fram och satte bollen intill stolpen, men ÖIS-målvakten var där och räddade. Istället kunde ÖIS, några minuter senare, ta vara på en frispark från nära håll och kruta in 4-0. Mycket mer hinner inte hända utan matchen slutar 4-0 till ÖIS.

En väldigt tung afton på Gamla Ullevi där Örgryte var väldigt bra, medan det däremot inte var LSK:s dag. Bara en match att glömma, se framåt och träna på inför kommande matcher.

Härnäst väntar hemmamatch mot Norrby på torsdag. Då kommer en ny chans att plocka poäng.