Tunga slutminutrar för Nya Zeeland

Oliver Fay fick göra VM-debut. Arkivfoto:P. Stenbaek.

I U-20 VM är vi av klart intresserade av grupp A. I den andra omgången möttes inledningsvis Nya Zeeland – Uzbekistan på Santiago del Estero Stadion. Och där bjöds det på en händelserik historia. Kanske lite för händelserik om man håller en tumme för Nya Zeeland.

Trots en bra inledning och ledning med 2-0 i halvlek blev det till slut ”bara” en poäng, efter att uzbekerna lyckades att kvittera på tilläggstid. Sett till statistiken var kvitteringen inte helt orättvist, med bland annat 17-4 i avslut och 63% i bollinnehav i Uzbekistans favör.

Kees Sims stod i målet för Nya Zeeland och Oliver Fay byttes in i den 83:e minuten.

???? Se höjdpunkterna från matchen här

I gruppens andra match besegrade Argentina Guatemala med 3-0. I den tredje omgången möter Nya Zeeland värdnationen och gruppettan Argentina. Den matchen spelas fredag 26 maj i San Juan.