Våren avslutades med kryss

Lindberg byttes in och gjorde LSK:s mål. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Så var det dags för vårsäsongens sista match. Dock skulle det inte bli en enkel uppgift. Historiskt brukar nämligen inte Åtvidaberg och Kopparvallen vara någon hit för LSK.

Åtvidaberg som inför matchen radat upp mängder med oavgjorda matcher och utöver det mestadels förlorat med uddamålet, bäddade för en tät match. Därför var det inte oväntat att första halvlek var väldigt jämn. Några mål fick vi inte heller se utan det var 0-0 när lagen gick till halvtidsvila.

Andra halvlek började med ett ledningsmål. Dessvärre var det Åtvidaberg som gjorde 1-0 och LSK fick plötsligt jaga. De grönvita skapade mer och mer desto längre matchen led. Oskar Lindberg var företagsam när han kom in. Efter en fin genomskärare, från Abdallah Hussain, fick Lindberg friläge – som dock räddades av hemmakeepern. Det skulle komma fler chanser för Lindberg. Även framspelaren Abdallah fick flera fina skottmöjligheter i andra halvlek, men fick aldrig riktigt någon bra träff på bollen. En kvittering skulle ändå komma. Efter en hörnvariant av firma Svahn/Martinsson så hann Lindberg först på första stolpen och skarvade in 1-1! LSK låg på för ett ledningsmål, men kom inte närmare än ett fint läge från Ken Akamatsu i slutskedet av matchen som även det räddades av Åtvidabergs målvakt. Därmed skrevs vårens sista slutresultat till 1-1.

Härnäst väntar några veckors uppehåll innan laget kör igång igen och där nästa match är den 14/8 hemma mot Oskarshamn. Väl ιmött.