Vi tar tempen på Mikael Thorvald, tränare för Skövde AIK

Huvudtränaren, Mikael Thorvald, för Skövde AIK ställde upp på en intervju med oss. Nedan följer alla frågor du vill ha svar på inför helgen match

Vad tar du med dig från din senaste match?

  • Det är framför allt att vi var straka både offensivt och defensivt. Offensivt tycker jaga tt vi tar  taktpinnen redan från första minuten och håller kvar den under hela första halvleken. Defensivt har vi väll lite problem med positionsspelet i första halvlek men får en bra justering på det i andra och sen är det egentligen aldrig något snack. Jag tycker att vi vinner den matchen väldigt välförtjänt och ställs egentligen inte på något större prov alls  i den matchen. Så att det är en god känsla att ta med sig givetvis.

 

Hur är stämningen i laget?

  • Den är bra, vi har kämpat på här under hösten och hade ju ett tufft utgångsläge här för några matcher sedan. Men vi har fått lite luft under vingarna och fått vinna lite matcher så stämningen är god. Sedan var det en oerhört viktig seger för oss här nu senast som gör att vi kanske inte kan slappna av, men kan åka något mer avslappnat till Ljungskile än annars.

Hur ser det ut med skador osv?

  • Det har som alltid på hösten varit lite känningar och så vidare men peppar peppar ser det riktigt bra ut i dagsläget. Så jag räknar med att vi kan åka upp med en full trupp så länge inget händer på träningarna inför matchen.

Vad är ert största fokus under träningarna inför helgens match?

  • Egentligen inget speciellt, vi har försökt hålla glädjen uppe. Det blir lite så på hösten, precis som jag sa tidigare så är det lite skavanker här och där och man börjar kanske tröttna lite mentalt efter en lång säsong. Så det handlar egentligen om mycket glädje i träningen, sen försöker vi hålla uppe tempot under vissa träningsmoment under veckan för att få blåsa ur kroppen lite grann och så där. Men det är definitivt glädjen som står i fokus.

Vad tror du om matchen på lördag?

  • På pappret är det en mycket spännande match. Ljungskile har visat under många matcher, framförallt under hösten att man är ett väldigt stabilt och starkt lag. Man har ju ett par riktigt starka forwards som är målfarliga  så att på pappret är det en farlig match. Men om jag skulle sia och tippa lite så skulle jag säga att det blir en fysisk match, det är inget av lagen som har svinmycket att spela för. Så vi får se vem som klarar av att hålla tålamodet bäst av oss.  Jag tror att det är just den som går hem med tre poäng, den som lyckas hålla uppe tålamodet och orkar med de sista 90 minutrarna för säsongen rent mentalt kommer vinna.

Tack för din medverkan Mikael Thorvald!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail