Vigan Berbatovci varnar för Qviding

Vigan Berbatovci, längst till höger, tillsammans med laget. FOTO: P. Stenbaek.

Snart fredagskväll, och då är det dags för nytt motstånd för vårt LSK. Spelplatsen är Valhalla IP (Plan 1, konstgräset) mitt i den göteborgska pulsen och Qviding FIF står som motståndare.

LSK:s trend är god. Tabelltvåa, och tre vinster och två kryss i de senaste fem seriematcherna. Qviding har å sin sida haft det jobbigare i seriens inledning, men den som till äventyrs tror att matcher är klara innan dom ens har börjat uppmanas att snarast tänka om. Det finns varken enkla matcher eller motståndare som kan avfärdas med en axelryckning. Den som eventuellt inte hajar detta kan logga ut här och nu. Och glöm fredagsmyset också.

LSK:s assisterande tränare Vigan Berbatovci hinner med ett kort snack på Skarsjövallen som för tillfället badar i underbar sommarsol, samtidigt som Oliver Bergman dyker upp med tårtor, vilket gör att han stiger på min inofficiella tio-i-topp-lista.

Hur är det, tolv matcher in på serien?
– Så här långt tycker vi att det är bra. Killarna har gjort ett fantastiskt jobb. Vi har en tydlig plan hur vi skall agera där ute på planen, och det är bara för oss att fortsätta på den vägen.

Och så tar vi den vanliga frågan också, den om läget i truppen i dagsläget?
– Lite skavanker dras vi med, men det gör förmodligen också ytterligare femton lag i den här serien, men det känns okay, och trots ett par frågetecken just nu är det hanterbart. Kul för oss att Linus Tornblad var med och körde igen. Killarna har kört på bra, och det är en bra stämning i truppen. Alla har kul och är beredda att göra jobbet för varandra, det har gett oss många poäng och sju nollor så här långt.

Berätta lite om rutinerna inför match?
– Vi har en modell som vi arbetet med under hela säsongen och den känner vi oss trygga med. Det är ett arbete med hur vi skall träna, hur vi skall förbereda oss och hur vi kartlägger våra motståndare. Det känns tryggt och bra så här långt.

Och fredagen ägnas åt Qviding på bortaplan?
– Det blir spännande. Allt som är inför alla våra matcher gillar jag. Vi är väl förberedda på matchen. Jag vill varna för Qviding som har haft en del motflyt under seriespelet, jag är övertygad om att dom kommer att plocka segrar och klättra i tabellen framöver.

Bland tårtor och kaffemuggar.

 

Anders ”Melker” Antonsson

> Biljetterna till Qvidingmatchen hittar du här


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail