Wålemark är klar!


Han är uppväxt i Ljungskile och startade sin fotbollskarriär i LSK som 5-6-åring. Nu får försvararen återigen ikläda sig den gröna LSK-tröjan. Välkommen tillbaka till LSK, Teodor Wålemark! 

Teodor Wålemark (född 2001) kommer närmast från BK Häcken, där han nu i samförstånd med hisingsklubben bryter avtalet och fortsätter fotbollskarriären i Ljungskile SK. 18-åringen vill ta nästa steg i utvecklingen genom att få speltid på A-lagsnivå och konkurrera på allvar för att ta en startplats, vilket gör att han väljer LSK. Teodor är tacksam för tiden i Häcken, som han menar varit betydelsefull, där han utvecklats mycket – inte minst under det senaste halvåret.

Teodor Wålemark fick som nyfödd uppleva att leva på Cypern, där hans pappa Jörgen Wålemark under denna tid var proffs. Familjen valde att flytta hem till Ljungskile i början av 2000-talet, där Teodor började spela fotboll i LSK när han var 5-6 år. Som 10-åring flyttade familjen till Göteborg och klubbvalet föll på ett annat grönvitt lag, nämligen Västra Frölunda. I en lovande omgivning med duktiga medspelare utvecklades han vidare och blev som 15-åring uppflyttad till Frölundas A-lag i Division 3. Det fick andra klubbar att få upp ögonen för mittbacken och efter säsongen anslöt han till BK Häckens U19-lag där utvecklingen fortsatte. I somras blev även han uppflyttad till Häckens A-lag där han fick ett flerårigt kontrakt. Ett kontrakt som nu alltså avslutas och istället kommer han återvända till LSK, med ett avtal som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Försvararen beskrivs som en spelare med bra spelförståelse, positionssäker och är trygg med bollen. På meritlistan finns även landslagsspel i form av fyra U17-landskamper och tre U19-landskamper.

Hans kommentar till att valet föll på LSK:

– Jag har sett att flera yngre lovande spelare i LSK tagit flera steg framåt i sin utveckling. Det vill jag också göra, vilket jag tror jag kan göra genom att få speltid och kämpa om en startplats i Superettan. Det kommer bli tufft men också stimulerande för min utveckling! Jag vill även tacka för fantastiska år i BK Häcken, där jag trivts och utvecklats på ett oerhört bra sätt!

LSK vill även passa på att rikta ett tack till BK Häcken för en bra samverkan och förståelse från både Teodor och LSK:s del – vilket gällt även för de tidigare Häcken-spelarna Robin Wallinder och Mirad Garza.

Ljungskile SK välkomnar tillbaka Teodor till LSK och ser fram emot hans fortsätta utveckling – i den gröna tröjan!
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail