Ytterbacken från Ed förlänger!

Gustav Källén kommer kuta fram längst sidlinjen även under 2023. Arkivfoto: P. Stenbaek.

När det nya LSK skulle formas var han först ut att skriva på. Nu är Gustav Källén den första spelaren som i vinter förlänger sitt kontrakt.

Som 23-åring kom Gustav Källén till LSK inför säsongen 2021 och skrev på ett 2-årskontrakt. Just där och då hade han endast erfarenheter från Eds FF på meritlistan. I LSK tog han flera kliv upp och klarade det med bravur. Under den inledande säsongen blev det 21 matcher i Ettan Södra, varav 15 från start. Tyngre gick det under årets säsong, där en skada höll borta ytterbacken från Dalsland. Innan dess hann Källén med 8 matcher i LSK-tröjan i seriespelet. Dalslänningen har gjort sig populär bland LSK-publiken för hans långa uppoffrande löpningar, ett evigt kämpande samt hans lojala och ambitiösa inställning.

Gustav Källén och LSK är nu överens och har tecknat under ett avtal för säsongen 2023, med start i februari.

– Det känns jätteroligt! Källén har varit här i två år nu, även om han hade det tufft i år med skador. Han har verkligen potential att utvecklas vidare under nästa säsong, så det är både bra och roligt att han fortsätter ett år till hos oss, säger LSK-tränare Erik Lund Fahlén.

LSK är glada att Gustav Källén fortsätter hos oss och vi hälsar honom såklart varmt välkommen till en ny säsong i grönvitt!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail