20 frågor till…


Nästa LSK-profil att kännas på pulsen är ännu en skåning som rotat sig i Ljungskile.

Då var det dags för en ny pratstund över en fika. Platsen är än en gång Skarsjövallen och vi skall snacka lite med en person med rötterna i det vackra Skåne. Han gjorde entré i LSK 1992, och han är där alltjämt. Rollerna har varit många med åren för denne allkonstnär. När det inte är fotboll älskar han att paddla kajak, och det skall helst vara i Fjällbackas skärgård. Möte den mångsidige Sune Gunnarson.

 1. Namn och funktion i klubben? – Sune Gunnarson. Matchsekreterare i LSK, en uppgift jag har haft sedan 2005.
 2. Vad gör en matchsekreterare? – Mitt jobb börjar två timmar innan match. Det är inga förberedelser jag gör hemma eller så, utan alla uppgifter görs på plats på Skarsjövallen. Det är laguppställningar, formationer, anslagstavlan o matchklockan bland annat som behövs för att få igång matchen.
 3. Hur hamnade du i LSK? – Jag får väl göra som många andra. Jag ”skyller” på sonen, som började spela knattefotboll i LSK 1992. Det började med att jag skulle hjälpa till lite grand, och slutade med att jag blev lagansvarig, satt i ungdomsstyrelsen och var säkerhetsansvarig i klubben. Och så var det jag som startade hemsidan. LSK.se registrerades och hemsidan gick upp i december 1996, lagom till det första allsvenska året 1997.
 4. Några andra föreningar du varit med i? – Ljungskile FK, Lyckorna Golfklubb. Jag gillar att lira golf, men tävlar inte. Spelar hellre än bra, men är nöjd så med mitt golfande.
 5. Favoritlag (förutom LSK). – Jag växte upp med Malmö FF när Eric Persson var storhövding. Det gick inte att värja sig eftersom jag växte upp i Arkelstorp utanför Kristianstad. Det var bara dom som gällde, så enkelt var det. Men utanför Sverige är mitt hjärta är rött och det är tack vare Liverpool FC.
 6. Roligaste match du sett? – Enkelt. Det är Sverige – England på Friends Arena. Fantastiskt att se Zlatan sätta fyra mål på England på nya nationalarenan. Engelska tidningar som sa att Zlatan inte kommer att glänsa när han möter engelskt motstånd. Snacka om svar på tal.
 7. Vilken match hade du helst sett? Du får välja fritt. – Jag hade mer än gärna sett ett riktigt hett derby i Liverpool mellan de röda och de blå.
 8. Andra idrottsögonblick du inte glömmer? – OS-guldet i cykel för Bernt Johansson i Montreal 1976. Otroligt. Samma sak med Jenny Rissveds OS-guld 2016 i Rio de Janeiro. Dom där två gulden glömmer jag aldrig.
 9. Vad tror du om LSK i SuperEttan? – Jag tippar att man till slut hamnar på övre halvan i tabellen.
 10. Favoritidrott? – Det är och förblir fotboll.
 11. Favoritarena? – Jag har nog ingen direkt favoritarena, men det var väldigt speciellt att se LSK möta Hammarby på ett fullsatt Tele2 i Stockholm.
 12. Din största musikupplevelse? – Det får bli en magnifik Lill Lindfors på Chalmers Kårhus 1979.
 13. Fritidsintressen när du inte är matchsekreterare? – Hus och trädgård tar en del tid, men jag paddlar gärna kajak i Fjällbackas skärgård. En upplevelse som är lika fantastisk varje gång.
 14. Favoritmat? – Makrill är fantastiskt gott i alla dess former.
 15. Vad skall man inte bjuda dig på om man har dig som middagsgäst? – Surströmming. Men jag undrar om surströmming verkligen är klassat som föda.
 16. Har du något smultronställe? -Fjällbaka skärgård. Det blir inte bättre än så.
 17. Vad skulle du aldrig tänka dig att göra/testa? – Bungyhopp. Finns inte en chans.
 18. Vem är fotbollens ”Greatest of all times”? – I Sverige är Zlatan Ibrahimovic särklassig, och världens störste är Lionel Messi.
 19. Vilken spelare är du mest nyfiken på i årets LSK? – Tycker att det skall bli intressant att se hur Pep Beqaj kommer att prestera i LSK-tröjan.
 20. Du får en vecka semester med allt betalt. Var hamnar du? – Jag åker tillbaka till Lady Elliot Island i Australien. Ön ligger i Stora Barriärrevet, och det är en plats jag besökt tidigare. Ön är väldigt liten. Landningsbanan går från ena sidan av ön till den andra. Otroligt vackert, fantastiskt att snorkla bland alla sorters fiskar, allt från stora stim med fisk till hajar som är större än man själv är. Det vore mer än fantastiskt att få göra ett nytt besök där avslutar Sune.

 

 

 

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail