20 frågor till…

Näste LSK:are vi skall ta en fika med är en herre med massvis av rutin. Han har jobbat i varierande positioner för LSK, och slitit kopiöst under många år för att klubben skall få ihop ett lag som kan konkurrera oavsett vilken division LSK spelat i. Han har bott i Blekinge, har tränat med klassiska Fulham och har en väldigt bestämd uppfattning om vem som är Sveriges bästa huvudspelare genom tiderna.

När det gäller antalet matcher som han sett är det förmodligen bara Bosse Fagerberg som slår honom på fingrarna. Vid sidan av allt föreningsarbete har han drivit sitt eget företag, vilket gör hans insats än mer beundransvärd.

Så, eftersom dagens gäst vid fikabordet inte är vem som helst, så slår vi till med att dagen till ära servera en jordgubbstårta som vi tänker att stoppa i oss. Väl mött till 20 frågor säger vi till allas vår Hasse Hagberg.

 1. Namn och position i LSK ? – Hasse Hagberg. Numer är jag pensionär. Tidigare ungdomstränare, styrelseledamot, spelarförhandlare och sportchef i klubben. Tror jag fick med det mesta där säger Hasse.
 2. Tidigare klubbar? – Vi börjar med två Göteborgsklubbar. Johannebergs IF och Götahed, och så härliga Hörvikens IF på Listerlandet.
 3. Hur hamnade du i LSK? – Inga märkvärdigheter. Jag flyttade från Göteborg till Uddevalla, där var jag verksam i IFK Uddevalla, och sedan gick flyttlasset två mil söderut till pärlan Ljungskile, och då föll det sig  helt naturligt för mig att det skulle bli LSK.
 4. Du drev under många år Sport & surf i Ljungskile. Idag är din gamla lokal såld och det snickras och bygg om där inne. Hur ser dina dagar ut som pensionär ? – Nu för tiden är tempot lugnt och behagligt. Jag fortsätter att sälja till idrottsklubbar i närheten, tror att det är nyttigt att hålla igång översta våningen lite, och så springer jag min vanliga löprunda på dryga fem kilometer. Det gör jag tre dagar per vecka, året om säger Hasse.
 5. Vi håller oss kvar till dina år i föreningen. Om du får plocka ut ett par ögonblick som betytt extra mycket för dig, vilka blir det då? – Helt klart när vi gick upp i Allsvenskan, båda dessa tillfällena håller jag högt.  P78 var också ett härligt gäng jag hade förmånen att vara ledare för. Följde dom hela vägen.. Fantastiska minnen.
 6. Vad gav dig kraften att jobba så länge och så hårt? Var hittade du all kraft och inspirationen? – Jag tycker om lagsport, och när man jobbar med bra människor i sin närhet så får i alla fall jag extra kraft att fortsätta det vardagliga slitet och lagbygget. Dessutom måste jag nämna att jag hade väldigt bra kontakt och samarbete med Bosse Fagerberg, och jag hade också hjälp av goda och duktiga medarbetare på Svenska Fotbollsförbundet i Solna. Det underlättar arbetet oerhört.
 7. Bästa signingen? – Oj, nu ställer du mig med en jättesvår fråga. Men jag får nog säga att David Wilson var en riktigt bra signing, och en viktig sådan för LSK. Men sedan tycker jag nog att jag måste nämna att när vi hittade Janne Jönsson (tränare) så var det också en fullträff av bästa märke. Jag hade fått kontakt med Stuart Baxter, och frågade honom om Janne, och Stuart sa att om ni har möjligheten att signa Janne Jönsson, så gör det illa kvickt. Ni kommer inte att ångra er, och det gjorde vi heller inte. Det där gjorde vi bra, säger Hasse och ser fortfarande lite belåten ut. Med all rätt.
 8. Vad gillade du att snacka med agenter och sitta med metervis av fax som alla agenter som hade en oslipad diamant att sälja till just dig? – Jag kan säga att det var ett jättejobb. Nu har vi högt utvecklade datorer och mobiltelefoner där vi kan följa och kolla upp i stort sett vilken spelare som helst för att i alla fall få en första bild av honom. Jag satt med metervis av fax från agenter. Det gick nog åt en halv regnskog bara där. Massvis med spelare var det som bjöds ut, främst från det forna Jugoslavien, och det var många, många spelare som var här  i Ljungskile och provtränade med oss.
 9. Kunde du ana att det hela skulle sluta i Allsvenskan en gång i tiden? – Inte första gången, men andra gången vi gick upp, så var jag ganska förvissad om att här har vi en bra chans, inte minst eftersom vi enligt mitt förmenande hade en riktigt bra stab kring laget då. Och det gick ju vägen som bekant.
 10. Har du andra idrotter du gillar? .- Om jag svarar så här. Alla sporter där det finns en boll med gillar jag. Fotboll är givetvis nummer ett.
 11. Hur känns det att det är en säsong utan publik? – Inte kul. Idrott utan publik har inte den riktiga nerven. Jag gillar att se matcherna här på Skarsjövallen. I år botar jag abstinensen och tar mig upp och ser någon träning då och då, och hejar på folket runt laget.
 12. Hur följer du LSK:s matcher säsongen 2020? – Jag sitter i samma båt som det stora flertalet gör i år. Det blir TV i stället för att se matcherna live. Men tack och lov för TV. Klart bättre alternativ än bara radio och tidningarna, nu när det är som det är med tomma läktare.
 13. Har du någon favoritklubb? – Klart att jag har. Jag är uppvuxen med GAIS, och i England håller jag på Fulham. Jag har varit och tränat med Fulham i min ungdom. Året var 1960. Fulhamns störste Johnny Haynes var med. Johnny Haynes var fantastisk. Pelé har ju sagt om Haynes att han var ”the greatest passer of the ball” världens bäste passningsspelare, och det säger väl en del…
 14. Greatest player of all time enligt Hasse Hagberg? Internationellt och även nationellt. – Det är väl Diego Maradona på internationell nivå. Men tyvärr fick jag svårt för honom är det uppdagades att han höll på med en massa förbjudna preparat. Där föll en mörk skugga över hans prestationer på fotbollsplanerna. Sveriges bäste spelare någonsin är lättare att utse. Det är Karl-Alfred Jacobsson i GAIS: Ingen svensk har varit bättre huvudspelare än Karl-Alfred.
 15. Någon person som påverkat dig genom åren? – Jag kan och borde kanske nämna många personer som betytt mycket för mig, men förre förbundskaptenen Orvar Bergmark var extra viktig. Jag hade honom som handledare på GIH när jag utbildade mig till gymnastiklärare.
 16. Är du en händig kille? – Nej, det kan jag inte skryta med. Jag ligger flera mil bakom Ernst Kirschsteiger.
 17. Lyssna på musik/läsa bok / se film? Vad väljer du? – Jag väljer att lyssna på musik då, och jag gillar trad. Jazz skarpt. Bra sväng och sköna melodier.
 18. Favoritkäk? – Makrill är ju fantastiskt gott, och otippat att just jag svarar på den frågan.
 19. Vad händer i sommar? – Jag håller mig hemma i år. Och så blir det väl det där löpspåret som vi snackade om tidigare. Det blir en lugn sommar.
 20. Du får en vecka ledigt. Allt betalt. Vart går färden? – Äntligen en lätt fråga. Jag åker till Sheffield i England och hälsar på min dotter som bor där. Ingår möjligtvis afternoon tea?, frågar Hasse.

 

 

 

 

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail