20 frågor till…

Ny panna kaffe fixad på Skarsjövallen, och därmed dags för näste person att besvara 20 frågor. Vi träffar en person som inte har fotboll som sin favoritsport, och favoritarenan ligger i Grebbestad, men det hindrar inte honom att ändå hålla LSK nära sitt hjärta. Han håller en skidhjälte som den allra störste av idrottsmän, och hävdar bestämt att mycket av det bästa i livet kommer från Liverpool. Han erkänner också att han hade sviktande nerver vid ett speciellt tillfälle.  Trots att han svårt för det oljud som kallas rap och hip.-hop i omklädningsrummet är han inne på andra säsongen som inhoppande materialförvaltare, en position som han är helt ovan vid. Möt 20 frågor till:s grundare och frågeställare – Anders “Melker” Antonsson.

1. Namn och position i LSK?
– Anders Antonsson. Kallas bara Melker. Inhoppande materialförvaltare i LSK:s herrlag. Även denna säsong….

2. Hur hamnade du här och vad lockade?
– Lite av en slump. Får skamlöst skylla på gamle skyttekungen i Uddevalla HC Mats Fahlén (Erik Lunds svärfar) som jag träffar med jämna mellanrum. Han berättade att han hade hoppat in som materialförvaltare i Herrestads AIF, och det var, förmodligen, det som blev avgörande. Det som lockar är att jag gillar lagspel, det har det varit i alla tider. Tänkte att jag kan väl försöka att hugga i lite för LSK, trots att jag aldrig sysslat med just den biten, och här sitter vi nu. Jag sköter grejerna och håller samtidigt ordentlig koll på Erik (ett omöjligt uppdrag).

3. Tidigare klubba?
– Spelat handboll i Uddevalla HK, spelade lite fotboll i LSK:s reservlag, var långt från någon stjärna. Ville testa något annat och blev ledare Uddevalla HC i 11 säsonger och sedan blev det Stockholm och en herrans massa år i Djurgården Hockey och Djurgården Fotboll. 28 säsonger sammanlagt med Djurgårdstillhörighet.

4. Favoritidrott?
– Ishockey. Utan tvekan. Världens bästa sport! Hockeyn har allt jag gillar. Fart, teknik, kamp, vilja och skönspel. Kan lätt fastna framför burken och se gamla matcher. Det går också bra.

5. Har du några favoritklubbar förutom LSK?
– Djurgården är oundvikligt. Liverpool är annars mitt stora favoritlag, och i hockey försöker jag hänga med vad som händer i SHL,  DEL (Tyskland) och NHL.

6. Din roligaste idrottsupplevelse?
– Åren med Djurgården blev något jag aldrig vågat drömma om. Att vara med och vinna de två första upplagorna av J20 SuperElit var fantastiskt för en kille från denna delen av landet där väldigt få bryr sig om min favoritsport. Djurgårdens J20-lag är det särklassigt roligaste lag varit en del av. Att vara på plats och se Tre Kronor vinna VM 1987 var en höjdare. Men det blev ett antal turneringsresor till Kanada, och där är hockeyn verkligen allt. Extra roligt var att få vara med att jobba med ett Ishockey-VM. Otroligt mycket jobb i blev det i drygt tre år innan allt var klart, men oj så roligt, och vilka underbara människor jag fick jobba med. 

7. Andra intressen?
  Livet är helt annorlunda här mot i Stockholm. Jag jobbar fortfarande heltid, och får ihop det hela det hela med fin hjälp av frun. Vi har två labradorer (Smilla och Ester) som kräver sin tid för att skötas om och må bra, och vi vill vara med dom så mycket det bara går. Annars gillar jag att resa, läsa böcker och lyssna på bra musik.

8. Har du några musikfavoriter?
– Beatles är och förblir oslagbara och spelar i en egen liga. Men jag lyssnar gärna och ofta på rock, soul och pop. Har cirka 10-15 husgudar till. Bästa scenartisterna är Bruce Springsteen & E Street Band. Dom gamla gubbarna rockar ändan av allt som står och går.  Spelar du rap eller hip-hop så går jag hellre ut och går en sväng i ösregn. Är inte ett dugg imponerad av det som kommer ur musikmaskinen i omklädningsrummet. Livet är för kort för att lyssna på dynga.

9. Bästa match du sett?
  Det måste bli att jag rotar i hockeyarkivet. Finland-Tre Kronor i Hartwall Areena, Helsinki VM 2003, kvartfinal. Tre Kronor vänder underläge 1-5 till seger 6-5 mot Mumindalen och ett kokande Hartwall går från eufori till total chock. Jag gick säkert ned fem liter den matchen, Men Djurgårdens vinst i Karlstad med 2-1 i femte perioden i sista och avgörande SM-finalen 2001 sitter också som en basker. Livet blir inte finare än så. Kan lätt rabbla upp fler klassiska hockeymatcher, men jag tog några som ligger mig extra varmt om hjärtat. Nu gick jag igång…

10. Vilken match skulle du helt vilja se?
– Jag skulle älskat att ha varit på Anfield när Liverpool mosade Barcelona med 4-0  våren 2019. Bästa  fotbollsmatchen någonsin. Men jag vill gärna se “Revier-derby” i Bundesliga mellan Schalke 04 – Borussia Dortmund  på plats.

11. Favoritidrottare eller någon du beundrar extra?
  Alltid svårt att jämföra idrotter och olika epoker. Men, Ingemar Stenmark är kingen! Tätt före Wayne Gretzky och Johann Cruyff.

12. Någon person som inspirerat dig?
– Jag gillar personer som rakryggat stått upp mot all form av dikatur, tyranneri, religiöst förtryck, så där finns en handfull personer med Winston Churchill , Lech Walesa och Alexander Dubcek i spetsen.

13. Har du någon favoritarena?
– Siljevi i Grebbestad en sommardag är fantastiskt, men att få se matcher på Anfield Road i Liverpool och Mestalla i Valencia med gubbligan var fantastiskt.

14. Finns det något uttryck/floskler du retar dig på?
– Det är ingen stor sak men, det finns en ocean av dumheter som bara återkommer och återkommer.  Hör på den här: ”Det finns inget svårare än att leda med 3-0” är en. Försök att ligga under med 3-0 då ??? Och sedan den här något ljushuvud kom på inför avgörande match; ”Det är bara att gå ut på planen och njuta”. Jösses! Har denna person aldrig varit med i en enda stor match? Anspänningen och fokuseringen är total, spelare och ledare som är illamående innan allt går igång. Det är väl knappast läge att njuta ute på planen då? Njuter det gör man när allt är över, och förhoppningsvis har en tänd segercigarr. Inte förr. 

15. Bästa LSK-minne?
– Det är helt klart avancemanget till Allsvenskan när man besegrar Umeå borta. Jag satt hemma på Hornstull med frun och såg matchen på TV. Vid 2-1 i början av andra halvlek pallar jag inte mer. Jag reser mig och går ut på en promenad i skitvädret, runt Södermalm och Kungsholmen. När jag två timmar senare helt ovetande kommer hem och ser vad som hänt… Så bästa minnet med LSK är något jag inte såg. Där var jag inte stark…

16. Vad hoppas du av säsongen 2020?
– Jag är väldigt krass när det gäller idrott och har exakt samma inställning och tanke i skallen idag när serien rullat igång som jag hade vid segerpytten på Lyckorna Brygga då seriesegern var bärgad. Det är att LSK fortfarande skall vara kvar i Superettan när sista matchen är spelad i december 2020. Då är jag mer än nöjd.

17. Har du något smultronställe?
– Då säger jag Tjärnö. Vi hade förmånen att hyra ett hus där under många somrar och vi älskade varenda sekund där. Det finns nog ingen vackrare solnedgång än  vid sjöboden på Tjärnö.

18. Vackraste platsen du besökt?
– The Canadian Rockies. Klippiga Bergen. Framför allt den delen som vätter mot Stilla Havet vid trakterna kring  Vancouver Island. Inte de högsta topparna, men definitivt de mäktigaste. Man tappar andan…

19. Vad skulle du aldrig ge dig på att göra?
– Åka till Ullared. Har aldrig varit där, och kommer aldrig att åka dit. Aldrig! Det är inte ens spelbart på oddsmarknaden. 

20. Du får en veckas semester på valfri plats och allt betalt – vart går färden?
– Jag skulle älska att testa något nytt och då blir det att åka pråm på Canal Du Midi i Frankrike. Lugnt och fint, omväxlande natur, fantastisk mat.

”Melker” tackar sig själv för pratstunden och återgår till evighetsarbetet med Fogis – internets kärna.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail