20 frågor till…

Spänstige Samuel Ohlsson på flygande fot. Arkivfoto: P. Stenbaek.

20 frågor gör comeback på LSK.se. Eftersom lag alltid byggs bakifrån så börjar vi i The Last Line of Defence. Vi tar ett snack med en yngling från en familj som har fotboll och LSK i sitt DNA. Både farsan och hans farbror har lirat i LSK, och som om inte det räcker, så kan vi konstatera att brorsan är proffs i FC St. Pauli, Hamburg. Topplaget för tillfället i Bundesliga 2. Idag kommer ni att träffa en skön kille med landslagsmeriter och alltid har ett glatt leende på läppen. Dags att ta ett snack med LSK:s flinke vänsterback Samuel Ohlsson.

1. Namn och funktion i LSK?
– Samuel Ohlsson. Spelar i LSK:s herrlag i Ettan Södra. Min position är vänsterback.

2. Hur hamnade du här?
– Jag spelade i Örgryte och på grund av skador, inte minst, hade jag inte så mycket speltid i SuperEttan. Jag behövde mer speltid och kände att jag behövde gå på lån, och när den möjligheten kom, när Erik Lund hörde av sig tackade jag ja till LSK.

3. Var det någon/några personer du diskuterade med innan du tog steget till LSK?
– Nej, faktiskt inte. Jag hade bara kontakt om detta med min agent och Erik Lund i LSK.

4. Tidigare klubbar än LSK, och ev andra idrotter?
– Jag är fostrad i IFK Göteborg, sedan blev det Örgryte. Dessutom har jag spelat handboll i IK Nord.

5. Ungdomsidol? Behöver nödvändigtvis inte vara en fotbollsspelare.
– Det blir inte ett namn utan två som jag ger dig. Sergio Ramos och Roy Keane. Dom kollade jag mycket tidigare.

6. Favoritlag?
– Jag älskar all sport, och ser väldigt mycket sport. Jag gillar Formel 1, kan kolla på UFC, men mest ser jag på hockey. Mitt favoritlag i NHL är New York Rangers.

7. Bästa arena du varit på?
– Tveklöst är det Estadio Santiago Bernabeu i Madrid. Där har jag varit några gånger. Men Madison Square Garden i New York är också en häftig arena.

Estadio Santiago Bernabeu i Madrid. Bilder hämtade ur Melkers fotoalbum.

8. Fritidsintresse?
– Kollar, som jag nämnde tidigare mycket sport, men jag lyssnar mycket på musik också. Det är väl inte så konstigt eftersom jag är uppväxt med livemusik.

9. Låt oss snacka motivation. Vad driver dig att spela fotboll?
– Först erkänner jag gladeligen att jag älskar att spela fotboll och allt vad detta innebär. Jag gillar att hänga med lagkamrater, stämningen i ett omklädningsrum, och att vara med i ett lag som kämpar tillsammans mot ett mål. Det är härligt när man går i mål med en gemensam målsättning och lika jobbigt när det när det inte går vägen. Men främst; jag älskar att spela fotboll.

10. Vilken är den bästa match du sett live?
– Det är enkelt. Real Madrid – Atletico Madrid. Semifinal i Champions League. Christiano Ronaldo gjorde hattrick.

11. Matchen är över. Vinst eller förlust för LSK. Vad gör du timmarna efter match?
– Jag åker alltid hem och tar det lugnt. Skillnaden är ju hur det gick i matchen. Torskar vi sitter det surt inne, vinner man så är livet lugnt och skönt och man bara mår bra.

12. Om du får en annan position än vänsterback, var spelar du då?
– Mittback. Det klarar jag. Jag har gjort det tidigare och det har funkat. Jag är inte längst i världen, men jag har bra spänst.

13. Ritualer inför match?
– Innan match går jag en promenad där hemma. Det är alltid samma ronda. På arenan är det samma sak. Börjar alltid med vänster strumpa, benskydd och sko.

14. Du har spelat en del i blågult. Hur var dessa erfarenheter?
– Otroligt. När jag ser bakåt är det stort faktiskt. Man hinner inte uppskatta detta fullt ut när man är mitt i det hela, men jag fick spela EM med U17 i England. Det var stort, otroligt mäktigt.

15. Har du någon favoritförfattare?
– JK Rowling. Alla i min åldersgrupp har drabbats av och växt upp med Harry Potter

16. Har du någon favoritmusik eller favoritband?
– Två band sticker ut. Oasis och Eldkvarn.

17. Kan du tänka dig att bli tränare efter du har lirat klart säsongen 2035?
– Det kan jag definitivt tänka mig. 100%, definitivt. Gillar att vara kvar i fotbollen. Jag är riktigt bra på laguttagningar. Du skulle se när jag spelar FIFA.

18. Brorsan Sebastian spelar som bekant är i Bundesliga 2 för FC St. Pauli. Har du varit nere i Hamburg och kikat på match där?
– Jag har hunnit med ett besök i Hamburg, sedan kom Covid-19 in i bilden och förstörde alla sådana besök. Men jag kan berätta att St. Pauli är mer än bara en klubb. Dom spelar för något störrre än bara matchen. Klubben betyder så mycket för sina fans och klubben tar också ställning i samhällsfrågor. St. Pauli har fans över hela världen och jag förstår varför dom väcker så mycket känslor.

19. Om du inte hade lirat fotboll – vad hade du gjort då?
– Då hade jag lirat hockey.Det hade jag gärna satsat på. Hockey är en riktigt kul sport.

20. Drömresan är beställd. Allt betald av någon rackare som är lika snäll som mig. En vecka på annat ställe. Vart går färden?
– Då hoppas jag att det står New York på biljetterna.

Vi tackar Samuel för pratstunden och låter han fortsätta rusa runt på vänsterkanten. Härnäst i hemmapremiären mot Vänersborg på söndag. Då ses vi igen!

Vid pennan, full av frågor:
Anders ”Melker” Antonsson


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail