20 frågor till…

Sara och Anni Mattsson ställs mot väggen i ”20 frågor”. FOTO: A. M. Antonsson.

Dags igen för onsdagsmöte med LSK:are. September månads första onsdagsjava tar jag även denna onsdag med två personer. Idag finns det stora möjligheter att jag ställer till det. Dags att göra ett nytt nedslag i damlaget och denna gång skall jag träffa tvillingarna Anni och Sara Mattsson i 20 frågor. Det här känns som att det kan gå hur jäkla galet som helst… Tvillingar har ju en viss förmåga att visa sig vara riktigt bra på diverse upptåg. Här kommer ”Double Trouble”.

1. Namn och position i LSK?
Anni: Anni Mattsson. Vänsterback i LSK Dam.
Sara: Sara Mattsson. Mittback i LSK Dam.

2. Hur hamnade ni här? Vad avgjorde?
Anni: Här får jag nog säga att Linn Borg har en stor del i detta, och att hon drog hit oss. Vi hade spelat fotboll under ett säsonger år i Rössö, men vi kände att det var nog dags att testa något nytt, och Linn var snabbt framme.
Sara: Linn låg på och tjatade på oss. Vi beslutade oss att testa något nytt och det blev LSK. Sedan har vi tidigare haft ”Freddan” Markbrandt som ledare (i Stångenäs) , och han låg också på om att testa i LSK.

3. Ni hoppade alltså snabbt på LSK:s utmaning med ett nytt damlag.
Anni: Ja. Vi bestämde oss relativt snabbt. Jag tror att vi tog beslutet efter två träningspass med laget. LSK var tidigt ute och vi fick ett bra intryck.
Sara: Vi beslöt oss att lämna Rössö, och då var det också klart att vi skulle gå ned i divisionerna. Det var ett antal klubbar som hörde av sig, men vi gillade LSK:s satsning.

4. Man spelar fotboll av en anledning i unga år. Sedan kommer åren och livet emellan och saker händer, dessutom blir man till sin stora förvåning även vuxen, och då spelar man förmodligen fotboll av lite andra skäl. Vad driver dig idag?
Anni: För mig nu är det att jag träffar kompisar regelbundet. Jag älskar tjatet i omklädningsrummet, och att vi tillsammans som lagkamrater gör något tillsammans.
Sara: Surret i omklädningsrummet är väldigt speciellt. Speciellt efter en segermatch. Dom där speciella minuterna efter slutsignalen, när vi kliver av planen, in i omklädningsrummet och gläds tillsammans och sedan segerduschen efter, det är bästa känslan. Vi gör något tillsammans, vi vill något tillsammans och vi vill vinna matcher tillsammans.

5. Nu skall jag tycka till, och om någon tycker jag är dum och okunnig så tar jag den smällen, och jag tar risken att det skickas färre julkort till mig i december, men ändå… Jag älskar utmaningar men är det bara jag som tycker att den första målsättningen att vinna fyra serier på fyra år kändes ganska så korkad…?? Hur såg ni spelare på den? Kändes det realistiskt?
A. Nej, ärligt talat, det kändes det inte. Upp från de lägsta divisionerna till Division 1 är realistiskt och okay. Men att vinna ettan är faktiskt såpass svårt och inget man bara kan beställa ett par år i förväg.
S. Jag håller med. Där tog några i för mycket. Ingen spelare som var med från starten i Division 4 har heller inte varit med och spelat i de högsta divisionerna man siktade på. Bara där tycker jag att den målsättningen inte var realistiskt. Vi hade jättebra stöttning hela vägen, inget snack om det. All heder för det. Man måste ha allt i laget om man skall gå hela den vägen. Men det är väldigt kul så länge man vinner. Att vi förmodligen skulle ta de lägsta divisionerna, det var vi med på, men det blir ju faktiskat svårare och svårare ju högre upp i seriesystemet man hamnar.

6. Utvecklingen i laget (hela damsektion) har ju varit minst sagt bra (trots att man inte alltid vinner serien). Hur ser ni själva på vad damlaget gjort sedan starten.
A. Vi har plockat tre divisioner. Vi har plockat upp egna från den egna verksamheten. Unga egna spelare som startar nu. Det är bra och nödvändigt.
S. Nu kommer ännu fler spelare underifrån och det är viktigt med egna produkter. Jag tycker det är viktigt med spelare och ledare från orten. Det är inte många lag lag vinner tre divisioner i rad.

7. LSK ligger i Division 1 och jävlas ordentligt med lagen i serien trots en säsong som drabbat er trupp med många och långa skador.
A: Det är inga mindre skador direkt på lagkamraterna. En korsbandsskada betyder ofta att man är borta från spel hela säsongen som spelare. Det har tyvärr varit en rekordsäsong i antalet skador, men det är bara att bita ihop och köra vidare, och det tycker jag att alla har gjort, trots att spelare har fått spela på nya och ovana positioner.
S. Personligen tycker jag att det varit tråkigt. Jag fick hela vårsäsongen förstörd av skada. Nu när jag är tillbaka igen och kan köra för fullt känns det bättre. Jag kan ändå fråga mig vart laget hade vi varit i tabellen om alla spelare varit hela och tillgängliga.

8. Hur är ni efter en match. Vinst som torsk?
A. Efter en seger är det ingen konst att vara glad. Men det är svårt att vara glad efter en förlust. Ibland är man inte så roligt direkt efter en match som inte gick som vi hade hoppats på.
S. Det kan faktiskt vara tysta som skam i bilen på väg hem till Bovallsstrand. Men till slut så kommer vi till en punkt när vi åtmindstånde börjar snacka lite och försöker att analysera matchen.

9. Vad är LSK-DNA för er?
A. Jag vill nog säga att det är en stark gemenskap, där vi kämpar tillsammans. LSK är en klubb med en stark identitet.
S. LSK är familjärt, och det är mycket tack vare skickliga och hängivna ledare. När jag tittar på LSK så ser jag en lång rad människor som fortsätter i klubben långt efter att man slutat som spelare eller ledare.

10. Alla har ett favoritlag? Vilket är ditt?
A. Mitt favoritlag är Liverpool.
S. Självklart är det Liverpool. Alla har väl Liverpool som favoritlag?

11. Favoritarena? Kan vara ni besökt, spelat på och det kan vara en arena ni vill besöka.
A. Anfield Road. Jag har varit där med syrran. Det var underbart. Fernando Torres avgjorde derbyt mot Everton. 1-0 till Liverpool.
S. Naturligtvis är det Anfield Road. Bästa arenan, bästa laget och bästa stämningen..

12. Favoritspelare – dam som herr?
A. Hanna Ljungberg var den första favoriten jag hade. Nu är det Fridolina Rolfö av de svenska aktiva spelarna. Men den store favoriten är Liverpools Steven Gerrad. Kaptenernas kapten.
S. Nu säger jag Hanna Bennison, Everton. Hon kommer att bli något extra. Sedan håller jag Virgil Van Dijk (Liverpool) högt, men jag gillar också Barcelonas förre mittback Carles Puyol. Han var riktigt rejäl. Inget larv där inte.

13. Vad tycker du om futsal?
A. Jag får väl säga att jag gillar fultsal, och absolut mer än vad Sara gör.
S. Nja. Jag går inte i spinn för futsal. Jag känner mig inte särkilt teknisk där ute på planen, och på mindre ytan och inomhus som fultsal är så är det inte riktigt det jag kallar fotboll. Jag kan inte säga att jag gillar futsal.

14. Ni pendlar till och från Bovall. Hur går surret i bilen?
A. Vi är vana att tillbringa mycket tid tillsammans. Det är mycket musik som vi taggar till med främst inför matcherna. Ibland är det mer skratt än sång.
S. Vi har en speciell grej för oss. Vi sjunger alltid en sång (spelar in den för att vara tydliga) och skickar den till målvakten Linn Borg. Det är viktigt att det alltid är något nytt. Vi tror att det kan vara det som gjorde att hon stannade kvar i LSK en säsong till. Men man kan väl säga att det mer eller mindre aldrig är tyst i bilen.

15. Tar det emot i något läge att lägga så mycket tid/energi på fotbollen?
A. Jag har en dotter (Engla) hemma. Att lämna henne och åka på träning tar emot skall erkännas.
S. Mer sommartid kan det ta emot lite när det kunde vara trevligt att göra något annat än att träna. Sedan är det väl inte så otroligt roligt att åka till träningarna i januari och februari. Men vi har valt att spela/träna med LSK och då gör vi det helhjärtat.

16. Övriga intressen?
A. Jag gillar all idrott. Jag gillar att träna. Även på egen hand. Men det finns just nu ingen tid och plats för andta intressen.
S. Jag tycker att jag är antingen på jobbet eller på träning med laget. Det är här man är. Det är detta vi gör just nu.

17. Har ni något musikintresse?
A. Jag är inte bra på ny musik. Tycker inte riktigt att ny musik är så där fantastisk. Min musiksmak är mycket den musik som gjordes på 80-talet.
S. Jag har inga större favoritartister egentligen. Är dock svag för rockkungen från Vancouver; Bryan Adams. Han har bra sväng.

18. Laget skall ha grillfest. Systrarna Sisters d.v.s. ni två, skall greja allt. Vad köper ni, vem grillar och vem får absolut inte komma i närheten av grillen.
A. Jag skall inte grilla om det här skall gå bra. Jag är ingen större grillare. Men håll Julia Jonasson på långt avstånd från grillen. Vi kommer att kalasa på fläskfilé och kyckling.
S. Freddan (Markbrandt) får uppdraget att sköta grillen. Jag litar på våran kock i detta läget. Grillen är full av karré. Sist men inte minst; Amelia (Hallberg) skall vi av säkerhetsskäl ställa i ett hörn och där får hon stå och snacka och vara trevlig. Den biten klarar hon galant, men det blir inget jobb vid grillen för Amelia.

19. Vad skall man inte lägga på tallriken när man bjuder er på middag?
A. Skaldjur är jag inte särskilt mycket för, fast jag jobbar lite på att bli bättre på den biten.
S. Tomatsoppa eller rättare sagt tomat i alla former…. Nej det är inte något jag gillar.

20. Drömresan väntar. Allt betalt och klart. Packar och bära väskorna är någon ni får utstå att göra själva. Vart går färden?
A. Acapulco i Mexico. Sol och varmt under hela året. Där skulle jag definitivt trivas.
S. Det blir en semester på ett ställe jag aldrig varit tidigare men vill besöka. Resan går till Sydafrika.

 

Tack för er tid och fortsatt lycka till med fotbollen och sånginsatserna.

 

Let´s stick together!

I trevligt sällskap med,
Anders ”Melker” Antonsson


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail