20 frågor till…

Det är dags att ta ett nytt onsdagsmöte och en balja Skarsjöbryggd java med en person som har anknytning till LSK. Den person vi träffar idag såg dagens ljus I värmändska Kil. Och om man växer upp I Kil, ja då kan man inte värja sig från att engagera sig idrott och föreningsliv. Det började med handboll I Kil, men handbollen fick ge sig, och det var tid att växla in på annat. Med tiden skulle det bli en jobb som gav nära kopplingar med två europeiska giganter. Bayern München och Celtic., innan han hamnade I den bohuslänska pärlan Lyckorna. Idag träffar vi LSK:s Gunnar Carlsson.

1. Namn och funktion i LSK.
– Gunnar Carlsson. Jag är styrelseledamot I LSK med marknadsansvar .

2. Hur hamnade du här?
– Vi får gå tillbaka till 2016. Jag hade ett första möte eftersom LSK:s dåvarande ordförande Erland Holmdahl hört av sig till bland andra mig. Den kontakten slutade med att det som kallas ”Club LSK” blev det första projektet jag gav mig in i.

3. Berätta kort om din uppgift?
– Rent praktiskt handlar det om att leda , och säja in klubben mot företag. Vi har ett säljteam som jobbar med företag/samarbetspartners/sponsorer. Vi har startat upp ett nätverk där vi sysslar med extern kommunikation, m.a.o. kommunikation ut mot inte bara företag utan även mot supportrar och LSK: sympatisörer. Jag jobbar mycket med PUMA, Intersport, Brandt Bil, bland annat.

4. LSK är numer tre klubbar. Är det en fördel när du besöker företag om sponsring?
– Vi har tre olika verksamheter som alla är lika starka och viktiga för oss, och som växer inte minst viktigt. Företagen idag har oftast en genomarbetad policy hur deras pengar skall fördelas. Hållbarhet, ungdomsverksamhet med mera. Och det kommer att bli ännu fler företag som jobbar på detta sätt.

5. Du har varit med LSK ett tag nu. Hur tycker du att föreningen LSK och marknadsbiten har utvecklats under den tiden?
– Marknadsarbetet har till viss del utvecklats, inte med så många fler företag som är med oss på resan, men djupet i relationerna har vi lyckats förbättra. Dessutom är vi idag fler personer som deltar i marknadsarbetet. Fler personer bidrar till arbetet. Jag tycker att vi har en bättre bearbetning idag, och vi jobbar med en tydlig budget för införsäljningsbiten. I den biten som ligger på föreningen har man byggt upp en ny webbsida. Vi kommunicerar bättre både externt och internt. Successivt har vi också en genomfört en föryngring av de ideella krafterna i LSK, där är vi idag klart bättre i och med att vi har kunnat ersätta de som slutat på ett bra sätt. Vi har också en större delaktighet i det vi gör. 2017 hade vi ett embryo till damsatsning, nu är vi på en helt annan nivå. Nu skriver vi 2022 och LSK har två division 1-lag på seniornivå att hantera.

6. Hur mycket stryk tog LSK av pandemin tror du?
– Väldigt mycket. Det är definitivt ingen överdrift att säga så. Det var inget annat än förlorade år. Jag törs säga att vi (LSK) hamnade mitt i en perfekt storm. Vi stod inför en efterlängtad comeback i SuperEttan när allt blev satt på paus. Ideella krafter försvann när åldersgränser sattes upp, sponsorer kunde inte bidra, eftersom man hade fullt upp med att hålla näsan över vattenlinjen. Vi stod där lyckliga över en efterlängtad serieseger i Division 1 i okt/nov 2019 och hade en vinstlott i handen, men som vi inte kunde lösa in krasst sett. Det var hemskt.

Gunnar tillsammans med företrädare för Huvudpartnern Kynningsrud.

7. LSK fyller 100 om fyra år. Hur tror du klubben ligger till då? Vad har hänt då?
– Organisationen har fått tydligare former hur vi jobbar kring de tre enheterna. Vi har tightare band, en ännu bättre samordning, och fler unika resurser att ta till vara på. Vi ser då ett LSK med tre ännu starkare ben att stå på. Och så hoppas jag att LSK har fler anställda.

8. Vad är nästa steg att ta rent organisatoriskt för LSK?
– Enkelt uttryckt att fortsätta bygga de ben vi talade om nyss, att få dom ännu starkare, och mer utvecklade.

9. Tidigare eventuella klubbar och idrottsbakgrund?
– Jag är uppväxt i Kil. Det är ingen överdrift att säga att i Kil är det idrott in och ut. Kils AIK är en förening som har allt att erbjuda. Det var sport som gällde alla dagar i veckan under min uppväxt i Kil. Jag spelade handboll ända upp i junioråren. Sedan har jag under många år jobbat i företag som är relaterade till sport. Så jag kan lugnt säga att idrotten har följt mig genom livet.

10. Vad har du för favoritlag?
– Mitt favoritlag är Färjestad. Sedan har jag på nära håll följt Bayern München eftersom jag via tidigare arbetsgivare varit nära dom sponsormässigt sett, samma sak med ett annat grön-vitt lag än där jag är med idag, fast i Skottland. Då vet alla att det handlar om Celtic.

11. Vilken är den bästa arenan du varit på?
– Då säger jag Allianz Arena i München. Den arenan tycker jag slår allt.

12. Hur är du efter match? Seger eller torsk… Är du påverkad av matchutgången?
– Jag är påverkad. Det är funderingar direkt efter match om vilka konsekvenser får den här matchen både sportsligt och övrigt. Det är en ständigt intern match mellan känsla och rationellt tänk.

13. Vem är din favoritidrottare? Det behöver inte vara en fotbollsspelare.
– Jag säger Torbjörn Nilsson . Jag har jobbat tillsammans med honom under min tid på Volvo Fritid. Torbjörn är en fantastiskt ödmjuk och bra människa som verkligen ger tillbaks till fotbollen långt efter sin egen karriär. Därför var det extra roligt när han var här på besök och föreläsning för våra ledare.

14. Vad är LSK-DNA för dig?
– Det är egentligen två saker. Det finns en ”Liv och död”-anda här. Många spelare som är beredda att kriga för att vinna matcher, samt att det bland oss som inte bidrar ute på planen att här finns en stark tro på att vad vi än har framför oss skall detta gå att fixa. I varje svårighet finns en utmaning som man antar. Det sitter verkligen i väggarna här uppe på Skarsjövallen.

15. Roligaste LSK-minnet under dina år?
– 2019 när vi vann Division 1 Södra.

Gunnar Carlsson (i grönt) under LSK-Golfen 2022.

16. Har du några fritidsintressen (förutom att jag vet att du gärna lirar golf)?
– Jag åker gärna skidor, företrädesvis på längden. Dessutom läser jag en hel del böcker. Just nu är det en bok av Javier Marias, en spansk författare. Jag har ett brett intresse av läsande.

17. Har du något smultronställe?
– Lyckorna. Jag var inte så familjär med Ljungskile när vi flyttade hit. Men väl på plats blir jag påmind och hur vackert vi bor här i byn inte minst varje gång vi har gäster. Dessutom vill jag meddela att jag har smultron på tomten….

18. Vilken är den bästa plats du besökt?
– Jag tar mig friheten att klämma till med tre. Först nämner jag södra Bayern (Tyskland). Dessutom närmner jag USA:s västkust. (Californien, Oregon, Washinton State) och slutligen säger jag Skottland. Tre pärlor.

19. Vad skall man inte servera på tallriken när man bjuder dig på middag?
– Lever. Om det serveras lever till middag sitter jag hellre hemma den kvällen. Jag kan inte hålla masken….

20. Drömresan väntar. Allt är betalt. Vart går färden?
– Tack för att jag får välja så generöst…. Jag tar en två veckor lång tur för att se mig om och spela golf på The Openbanorna (British Open) i England, Wales och Skottland. Jag tar med utvalt sällskap. Den resan ser jag verkligen fram mot.

Tack för din tid Gunnar!

 

Let´s stick together!

I trevligt sällskap med,
Anders ”Melker” Antonsson



20 frågor till…

2022

32. Mizzi Björk

31. Anni & Sara Mattsson

30. Rikard Jagdell & Gustav Johansson

29. Jeff Bagby

28. Kees Sims

27. Jorge Perez Mendez

26. Fredrik Martinsson

25. Fredrik Markbrandt

24. Otto Ingham

23. Hans Egestål

22. Oliver Bergman

21. Bengt Engbratt

20. Ken Akamatsu

19. Vigan Berbatovci

18. Jessica Hallberg

17. Fille Lindberg

16. Kristina Geers

15. Esko Olsson

14. Samuel Ohlsson

2020

13. Hansa

12. Povel Fridefors

11. Richard Nilsson

10. Anders ”Melker” Antonsson

9. Hasse Hagberg

8. Sune Gunnarson

7. Rolf Andersson

6. Tommie Svedin

5. Joakim Olausson

4. Bo Fagerberg

3. Lennart Göransson

2. Perparim Beqaj

1. Filip Karlin

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail