20 frågor till…

Oskar Lindberg kom till LSK inför säsongen 2021. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Dags att träffa en ny LSK-profil. Idag träffar vi en spelare som är inne på sin andra säsong för LSK. Ljungskile är hans tredje klubb I karriären som började på klassiska Hedevallen i Tanum innan det blev en kort flytt till fotbollspärlan Siljevi och spel för Grebbestads IF. Över en balja java förstärkt med kalorier denna gång i skepnad av Polly som vi snott av materialförvaltare Tommie Svedin träffar vi idag anfallaren Oskar Lindberg.

1. Namn och position i LSK.
– Oskar Lindberg. Anfallare i LSK.

2. Vad gör du när du inte tränar och spelar med LSK?
– Jag jobbar som elevassistent på Linnéaskolan i Ljungskile.

3. Tidigare klubbar/idrotter?
– Det har bara varit fotboll för mig. Allt började på klassiska Hedevallen när jag spelade för Tanums IF. Sedan blev det en flytt till Grebbestads IF, innan jag hamnade här.

4. Då tar vi det direkt på uppstuts. Hur hamnade du i LSK?
– Jag hade en första kontakt med ”Drutten” (Andreas Jorfors). Jag vet faktiskt inte hur han fick upp ögonen för mig, men det hela slutade med att det blev en övergång till LSK.

5. Var det något speciellt som avgjorde till slut till LSK:s fördel?
– Jag kände jag behövde ta ett kliv uppåt. Och när LSK hörde av sig bestämde jag mig. LSK är en stor, anrik och fin förening. Jag kände att jag kunde utvecklas vidare I LSK.

6. Detta är din andra säsong i ettan södra med LSK. Hur ser du på standarden Divsion 1? Är Ettan som du anade att den skulle vara?
– Absolut ja. Jag fick känna på hur det är att lira i Ettan redan med Grebbestad. Det var faktiskt ingen större överraskning.

7. Journalister/studioexperter frågar ofta tränare om spelsystem (uppställningar) och får oftast samma underbara och avfärdande svar ”att det är mest en lek med siffror” och så är den saken ur världen. Men jag ger mig inte hur ser du på det där med spelsystem och uppställningar?
– Jag säger att det är viktigt, men, här skulle vi kunna ta en lång diskussion. Det är definitivt mer än bara siffror. Man kan snabbt och enkelt säga att det är en grund att utgå från. Men det finns så mycket mer att göra utifrån de olika positionen man har. Exempelvis två lag kan mötas i samma match med samma uppställning, exempelvis 4-4-2 på pappret, men spelarna i respektive lag kan komma att disponeras väldigt olika även om man från början är uppsatt på exakt samma position. Det här kan vi lätt göra till världens längsta diskussion.

8. Finns det något spelsystem du tror du absolut inte skulle trivas i?
– Inte direkt om det räcker som rakt och snabbt svar.

9. Vad gillar du futsal?
– Det är inte min sport direkt. Det är något som är okej när man är knatte. Inte mer.

10. Fråga om spelschemat. Vardagsmatcher. Något du gillar, eller vill du hellre spela på helgerna…?
– Jag gillar det. Det blir en annan atmosfär med tända ljus och mörker runt om. Men även en ljus sommarkväll är det skönt att spela match.

11. Sommaruppehållet i Division 1 är närmare fem veckor långt. Vad tycker du om sommaruppehållet? Är det för lång, för kort eller precis lagom?
– Alldeles lagom för min del. Det betyder, normalt sett att vi spelare får två veckors ledigt, men denna sommaren låg det en cupmatch för vår del, och det betydde att vi fick en vecka ledigt. Men det är bra att det är cupspel inlagt under den perioden.

12. Du har många år kvar på fotbollsplanen, och det är givetvis omöjligt att säga vad som står runt hörnet år 2040. Kan du tänka dig att bli ledare eller domare när du en gång slutat med att spendera vintrarna med tung försäsongsträning?
– Det kan jag nog tänka mig framöver. Men då som ledare I någon form, men inte domare.

13. Vad skall fotbollen göra för att få bort filmning, maskning, förstärkningar på planen?
– Det är absolut ett problem tycker jag. Jag gillar det inte. Jag har fått lära mig att man skall stå upprätt när man spelar fotboll. Jag har svårt för filmningar och förstärkningar. För varje filmning/förstärkning får den fuskande parten ett övertag på motståndarna som man tillskansat sig på på ett ojuste sätt. Jag förstår att det är svårt att få bort, speciellt I skikten strax under elit. Men det måste bort och det måste bestraffas.

14. Har du någon favoritarena?
– Siljevi i Grebbestad. Speciellt en härlig sommardag.

15. Vilket är ditt favoritlag?
– Manchester United. Ser dom spela när jag har tid.

16. Vem är tidernas bäste fotbollsspelare?
– Lionel Messi.

17. Du får fritt välja vilken match du får gå på. Var hamnar du då?
– Just nu är svaret att det hade det varit fräckt att se La Derby Della Madoninna I Milano. Inter mot Milan på San Siro. Jag utgår från att det blir galen passion på och utanför planen. Skulle vara väldigt trevligt att vara på plats där.

18. Vad skall man inte servera dig om man bjuder dig på middag?
– Jag äter faktiskt det mesta, men om jag slipper makaroner på tallriken så blir jag nöjd, men det är ingen stor sak.

19. Det är lagfest på gång och det skall grillas. Oskar bestämmer allt, så vad lägger vi på grillen och vem ställer du väldigt längst från grillen?
– Vi slår på stort och gratinerar hummer, och detta överlåter jag med varm hand till Wenche (Bye, LSK:s populära matmor för er som ev. missat detta). Sedan tar några stabila grabbar hand om Murana Conteh, och ställer han i ett hörn, för den killen får inte visa sig i närheten av grillen, jag ser ingen som helt kocktalang hos honom.

20. Drömresan väntar. Allt klart. Vart går färden?
– Mexico. Playa del Carmen, Cancun.

Tack för din tid Oskar och tack igen för att du sponsrade oss med Polly, Mr. Svedin.

 

Let´s stick together!

I trevligt sällskap med,
Anders ”Melker” Antonsson20 frågor till…

2022

33. Gunnar Carlsson

32. Mizzi Björk

31. Anni & Sara Mattsson

30. Rikard Jagdell & Gustav Johansson

29. Jeff Bagby

28. Kees Sims

27. Jorge Perez Mendez

26. Fredrik Martinsson

25. Fredrik Markbrandt

24. Otto Ingham

23. Hans Egestål

22. Oliver Bergman

21. Bengt Engbratt

20. Ken Akamatsu

19. Vigan Berbatovci

18. Jessica Hallberg

17. Fille Lindberg

16. Kristina Geers

15. Esko Olsson

14. Samuel Ohlsson

2020

13. Hansa

12. Povel Fridefors

11. Richard Nilsson

10. Anders ”Melker” Antonsson

9. Hasse Hagberg

8. Sune Gunnarson

7. Rolf Andersson

6. Tommie Svedin

5. Joakim Olausson

4. Bo Fagerberg

3. Lennart Göransson

2. Perparim Beqaj

1. Filip Karlin

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail