20 frågor till…


Den LSK:are vi möter idag har spelar både hockey och fotboll. Långt upp i norr där knotten är lika stora som en knuten näve. Han diggar både dansband och Rhytm´n´blues, och är dessutom en överdängare på att fälla träd. Fast är man från Älvdalen så är man.

LSK:s materialförvaltare Tommie Svedin är nästa person att träffa över en kopp kaffe och då gör det absolut inget om det finns en bulle på bordet. Många timmar och pass på Skarsjövallen har det blivit genom åren. Det är som det är helt enkelt. Utan gnäll och med stor plikttrogenhet har han tagit sig an uppgiften. 

Men, så är det inte just nu. 2020 är ingen vanlig säsong för Tommie, som för tillfället är satt ur spel efter en höftledsoperation. Det är vila och sjukgymnastik/rehab på programmet nu. Ingen service kring träningar och matcher som det normalt är. Tommies rehabilitering har gått bra så här långt och tidtabellen håller. Idag är Tommie på snabbt besök på Skarsjövallen . Så vi haffar honom över två koppar kaffe vi snott åt oss. Men tyvärr hittade vi ingen bulle att mumsa på. Vi får försöka att klara oss ändå.

1. Namn och funktion:
– Tommie Svedin. Materialförvaltare. Inne på min femte säsong i den här rollen.

2. Hur hamnade du här då?
– Min grabb Markus spelade ungdomsfotboll i LSK. Jag började hjälpa till lite. Blev bland annat publikvärd och sedan behövde förre materielförvaltaren lite hjälp, och då hoppade jag in vid hans sida, och sedan blev det mer och mer, och bara rullat på eftersom jag trivs så bra med killarna i laget.

 3. Tidgare klubbar och idrotter?
– Jag har spelat hockey i Gällivare (div 2) och i Göta (Lödöse). Spelat fotboll i Göta, Lilla Edet, Lödöse och i Hakkas. Har också tränat med Örgryte under min militärtjänstgöring.

 4. Bäste spelare du lirat tillsammans med?
– Christer Hansson i Hakkas. Riktigt bra spelare på sin tid. Han hade gått rakt in i LSK, säger Tommie tvärsäkert och man får nästan sportchefsvibbar över kaffet.

5. Favoritklubbar?
  Två. En i fotboll, och en i ishockey. Manchester United, tack vare Bobby Charlon och George Best när Tipsextra började sändas i SVT, och  så Djurgården. Mesta mästarna. Dom hade härliga profiler som Lasse Björn, Rolle Stoltz och “Tjalle” Mild. Riktiga järnkaminer.

6. Favoritmusik?Jag förstår att ditt musikintresse är ganska brett?
– Jag kan gilla det mesta. Gillar några dansband, gillar¨väldigt mycket rhytm´n´blues, men alla mest gillar jag ett band som heter Tower of Power. Fantastiska musiker hela bunten. Bandet har hållt på i drygt femtio år nu, och det svänger fortfarande något överjäkligt!

7. Bästa konsertupplevelsen?
– Då säger jag Michael Jackson på Ullevi. Det var en fantastsik show han bjöd på.

8. Hur går in rehab? Var i tidtabellen är du för tillfället?
– Det går framåt. Tränar enligt de föreskrifter jag fått och hoppas givetvis att så snart som möjligt få slippa kryckorna.

9. Har du några intressen utanför fotbollen?
– Musik, resor och sport.

10. Sommarn är äntligen här. Så,  nu  kommer årets viktigaste fråga. Är du en jäkel på att grilla?
– Jag gillar både mat och matlagning. Tycker om det mesta, men just nu är nog favoriten vanlig husmanskost.

11. Vilket är ditt bästa minne med LSK?
– Seriesegern i fjol när LSK vinner Div 1 Södra. Det var en härlig känsla när segern var säkrad. Härligt att det skedde på hemmaplan och inför storpublik.

12. Efter säsongen tar det bara slut och lite ledigt, men du knegade på.
– Stämmer. Vår vaktmästare Henrik och jag jobbade med ett par mindre ändringar i våra utrymmen, och så passade vi på att måla omklädningsrummet.

13. Vad tror du om årets upplaga av LSK?
– Det känns som att vi har ett skönt gäng även i år, säger Tommie som ju sett ett antal spelare passera genom omklädningsrummet.

14. Någon spelare du är extra nyfiken på?
– Ja; det var en bra fråga, men jag svarar Perparim ”Pep” Beqaj, nyförvärv från Jönköpings Södra, och den som kom sist in i truppen.

15. Vilken är Sveriges bäste spelare genom tiderna och vem håller du som den störste spelaren internationellt?
– Nils Liedholm var fantastisk på sin tid. Han hade allt. Samma omdöme om Johann Cruyff. Han var otroligt läcker att se.

16. Har du någon favoritarena?
– Jag har fastnat för en arena söderut som jag tycker är trevlig Det är Klostergårdens IP. Lunds BK:s hemmaplan.

17. Du får välja själv. Vilken match skulle du helst vilja se och var?
– Då hade jag gärna sett Manchester United mot FC Barcelona på Old Trafford. Det vore något extra.

18. Finns det någon historisk person du gillar/ser upp till?
– John F. Kennedy var en bra gubbe.

19. Någon idrottare/prestation du är extra imponerad av?
– Armand Duplantas verkar vara helt överlägsen i dagens stavhopp.

20. Vad skulle du aldrig ge dig på att testa?
– Det är nog ett par saker, men bergsklättring verkar inte riktigt vara min grej, inte ens om jag hade varit 25 år.

20+. Har du något smultronställe?
– Älvdalen. Det går inte att svara annat. Men jag gillar verkligen hur vi bor där hemma utanför Ljungskile. Jag gillar lugnet, ängarna och skogen.

20++. Du får en veckas semester så där rakt upp och ner. Vad väljer du att resa?
– Då väljer jag att boka in en vecka på ett kryssningsfartyg och åka omkring i Medelhavet. Jag är förtjust i kryssningsfartyg, avslutar Tommie.

 

VI tackar Tommie för ett trevligt samtal, som alltid. Samtidigt önskar vi honom lycka till med hans rehab så han snart kan komma tillbaka och bidra på ett bra sätt.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail