20 frågor till…


Nästa LSK-profil att kännas på pulsen är en skåning som rotat sig i Ljungskile.

Hans idrottsbakgrund är  pingis och rodd, och han gillar att se på friidrott. Dessutom är han en ringluring om du ringer och försäker sälja på honom något…. Föreningslivet värderar han högt. Men nu för tiden är det fotboll som gäller. Möt en härlig person som har nära till skratt. LSK:s sekreterare Rolf Andersson är nästa person ut i 20 frågor.

 1. Namn och syssla i LSK?
  – Rolf Andersson. Har hunnit bli 79 år och är sekreterare i föreningen. Har tidigare haft uppdrag i valberedningen, och under en säsong 2008 var jag klubbdirektör som det hette. Alla klubbar i hösta ligorna skjulle ha en klubbdirektör, och jag var med all sannolikhet den ende i den positionen som aldrig fick en krona i lön.
 2. Vad lockade att hoppa på?
  – Fotbollen är väldigt viktig för Ljungskile, och en av de saker som verkligen satt Ljungskile på kartan. Dessutom så är jag en föreningsmänniska som gillar att jobba tillsammans med andra.
 3. Andra idrotter du sysslat med?
  – Har lirat pingis Dösjebro IF, och tävlat i rodd för Landskrona Roddklubb. Fotboll har jag spelat men bara på korpnivå, så den karriären är inget jag kan skryta med. Men jag är verkligen road av att titta på friidrott också.
 4. Personer som påverkat dig?
  – Då får vi gå utanför idrottens värld. Jag har studerat i min ungdom på Ljungskile Folkhögskola. Rektor Erland Johansson var en person som imponerade mycket på mig.
 5. Bultar ditt hjärta för någon annan klubb än LSK?
  – Landskrona BoIS. Det är ofrånkomligt med min uppväxt. Jag är från Saxtorp utanför Landskrona. Då finns det inget annat.
 6. Vilken match skulle du gärna ha sett?
  – Det hade nog inte varit så tråkigt att vara på plats i Umeå när Ljungskile vann med 3-2 och gick upp i Allsvenskan 1996.
 7. Någon idrottsprestation som satt sig fast hos dig?
  – Det finns en som slår det mesta tycker jag. DN-galan 1987. Patrik Sjöberg sätter världsrekord i höjdhopp på ett soligt Stockholms Olympiastadion. Jag var själv på plats och satt prefekt vid höjdhoppsgropen. En oförglömlig kväll.
 8. Vi fortsätter med friidrotten. Vad lockat dig där?
  – Det är något speciellt. Gillar att vara på plats, det är bäst, och se hur tävlingen byggs upp med mellanheat, två omgångar kvar, sista hoppet/kastet, ja ni förstår. Det tilltar mig helt enkelt.
 9. LSK är tillbaka igen i Superettan. Vilken är din känsla infö säsongen?
  – Jag har en bra känsla inför säsongen. Jag tror och hoppas vi kan överraska och det hade varit väldigt trevligt om vi hamnade på den övre halvan i tabellen.
 10. Någon spelare du är särskilt nyfiken på i årets lag?
  – Isaac Boye tror jag blir kan bli intressant att följa. Annars gillar jag Johan Brannefalk och Andreas Murbeck. Vi skåningar håller ihop, skrattar Rolf.
 11. Hur många matcher ser du under säsongen?
  – Normalit sett ser jag alla hammamatcher och en handfull bortamatcher. I år får jag inte ens komma in med tanke på den pandemi som drabbat oss, och de riktlinjer som gäller. Bara att köpa läget, det är som det är. Jag får (inledningsvis) se matcherna på TV.
 12. Favoritmusik?
  – Jag gillar schlager, men det skall vara den typen av schlager som är daterad från 40- och 50-talet. Inte det som är nu, det klarar jag mig utan.
 13. Bästa musikupplevelse du haft?
  – Mahalia Jackson. Hon uppträdde i en kyrka i Lund. Fantastisk bra. Det var ju några år sedan, men det är min starkaste musikupplevelse. (Ni unga moderna människor googla på vem Mahalia Jackson var).
 14. Häftigaste arena du varit på?
  – Om jag säger så här.Det blir absolut ingen idrottsarena. Jag var I Skottland och såg Edinburgh Military Tattoo på Edinburgh Castle. Det var en enorm upplevelse. Det är I vanliga fall  ett torg högst upp på The Royal Mile. Nu var det förvandlat till en arena I världsklass.  Ett minne för livet. Annars gillar jag både Skarsjövallen och Landskrona IP. Oj som man har lidigt där, speciellt när det var kvalmatcher för BoIS.
 15. Har du några fritidsintresse förutom föreningslivet i Ljungskile?
  – Historia är jag, liksom Bosse Fagerberg, väldigt förtjust i.
 16. Är du något ”Ernstig”? Bor det en liten Ernst (Kirschsteiger) i dig?
  – Inte mycket. Vi har visserligen en gräsmatta och lite blommor, buskar och träd därhemma, men det är Kerstin (frun i huset) som sköter om det. Jag brukar säga att hon målar tavlan, och jag spikar ramen. Men jag är duktig på att klippa gräsmattan, det är jag.
 17. Du är en jäkel på att lura telefonförsäljare? Neka inte. Jag vet.
  – Ryktet går hör jag. Jag erkänner. Jag har mellan varven fått en lust att driva med folk som ringer och skall sälja på en en massa onödigheter man knappt visst fanns, så när jag är på det humöret går jag igång och blir besvärlig. Men jag får väl säga att dom ringer inte så ofta nu fär tiden. Jag utgår från att jag blivit svartlistad, säger Rolf och garvar.
 18. Vad skall man inte bjuda dig på om du skall stå värd för en lyckad middag?
  – All mat går hem hos mig, förutom en sak. Bjud mig för allt I världen inte på något som innehåller kokos. Kokos är nämligen helt oätligt. Fullständigt omöjligt att få ner. Jag ogillar kokos I alla dess förmer. Glöm kokos.
 19. Så här i sommartider, har du något smultronställe du gärna återvänder till?
  – Det var väldigt enkelt att svara på den. Skåne. Så vackert. Inget snack.
 20. Du får en veckas ledighet pröjsad och klar. Vart går färden?
  – Då hoppas jag att färden går till en skön och lugn atoll i Söderhavet. Kan man boka en extra vecka också…??

Vi tackar för en trevlig pratstund med LSK:s sekreterare och önskar att han snart får återvända för att uppleva matcherna på plats på Skarsjövallen.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail