Årets sista snedspark är här!

Här i byn. Just nu råder en känsla som känns som The waiting game. Termometern ligger stadigt strax över noll, och vid den här tiden på året händer inte så mycket i byn, och det är därför halvlugnt på fotbollsfronten, även om det jobbas bakom kulisserna för kommande säsong. Ledare skall tillsättas. Trupper skall börja formas. Säsongen 2023 skall planeras. Införsäljning och budgetar skall sättas. Nyligen fastställdes serierna, och nu väntar vi på att serien skall lottas, och respektive lag skall greja hur försäsongsmatcherna skall genomföras.

På annan plats i landet. Östersunds FK klarade i säsongens sista minuter att kravla sig upp på kvalplats i SuperEttan. I kvalet lyckades man hålla Falkenbergs FF på armlängds avstånd men bara för att direkt hamna i nytt ekonomiskt trångmål. Tio mille back och man hade en vecka på sig att samla in stålarna. Falkenbergs FF får vi dras med även kommande säsong, Det står klart efter de två kvalmatcherna mot Östersunds FK. Fast något säger mig att det kommer att bli fler vändor om ÖFK och ämnet ekonomi.

Fina världen. Helst skulle jag önska att idrott fick vara just idrott och allt positivt som kommer med att människor möts, tränar och tävlar tillsammans. Men i dessa tidevarv är det inte så. När var senast ett mästerskap så kontroversiellt och infekterat som årets VM i Qatar.

Human rights for all. Fyra ord som borde vara fullständigt självklara. Men budskapet på Danmarks träningströjor stoppades av FIFA. Det ryggradslösa krypandet fortsätter för de smutsiga pengarna och de religiösa lagarna i Qatar. Något annat var väl inte att vänta eftersom FIFA sedan gammalt fullständigt skitigt i allt vad som är rätt och riktigt i hur man utser en arrangör av världens största idrottsfest. Så mycket fortsätter att vara fel, fel, fel. Allt från Infantinios moralpredikningar till FIFA:s motstånd till One Love-armbindlarna till hastigt införda ölförbud på arenorna. Skrällar finns det gott om, och de är förknippade med överraskningar och krossade drömmar. Belgien, Tyskland, Danmark & Uruguay sumpade sina segerdrömmar redan i gruppspelet. Ibland hjälper det inte att ha en skrälldus högstatusspelare i laget från de största ligorna.

När detta VM väl är över skall det bli intressant att se hur Infantino navigerar. Han har redan lyckats få delar av Europa mot sig och jag undrar hur stor är oppositionen inom FIFA mot Infantino?

Och inte minst viktigt; finns det någon kandidat som går upp mot honom? Tiden är knapp i så fall…. Den 23 mars 2023 väljer FIFA-president på sin 73:e kongress i Rwanda. Kom också ihåg att en president i FIFA kan sitta förbaskat länge på sin tron och i lugn och ro bygga sig ett hov av jasägare, hovnarrar och smickrare. Jules Rimet satt i 33 år, Joao Havelange i 24 år, Sepp Blatter i 17 år och Stanley Rous satt i 12 år.

Värdnationen Qatar blev första lag att bomma slutspelet. Pengar är bra att ha. Då kan man köpa förbaskat mycket, men uppenbarligen räckte inte stålarna till för att få sportslig framgång.

Önskar er alla redan nu, oavsett klubbtillhörighet, en riktigt God Jul.

Anders ”Melker” Antonsson

”Då och då snubblar människorna snubblar över en sanning, men de flesta reser sig upp och skyndar vidare som om ingenting hade hänt”
Winston Churchill


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail