Besked kring Skarsjövallen AB

Styrelsen i Skarsjövallen AB har idag ansökt om att begära bolaget i konkurs. Styrelsen har efter noggrann analys konstaterat att det är inte möjligt att driva bolaget vidare som en konsekvens av Skatteverkets beslut från ett par veckor sedan.

Föreningarna Ljungskile SK, Ljungskile SK Herrfotboll och Ljungskile Damfotboll berörs inte direkt av konkursen utan fortsätter sin verksamhet som vanligt.

Det var för tretton år sedan Ljungskile Sportklubb och Uddevalla Kommun överens om att föreningen skulle stå för uppgraderingen av Skarsjövallen som anläggning och dess skötsel. Revisorer och ekonomer föreslog då att föreningen skulle bilda ett så kallat driftsbolag för skötseln av anläggningen, på samma sätt som många andra föreningar i Sverige gjort och gör. I tretton år, fram tills nu, har detta följts och godkänts av både revisorer och Skatteverket.

Under år 2020 och 2021 har Skatteverket gjort en omfattande kontroll Skarsjövallen AB:s redovisning från 2016 och framåt. Dessvärre underkändes nu i april 2021 det tidigare godkända förfarandet gällande momsredovisning. Skatteverket hänvisar till ett domsutslag 2016 där Skatteverket fått rätt gentemot en Friskis & Svettis-anläggning på annan ort i Sverige.

Skarsjövallen AB har varit ovetande om Friskis & Svettis-domen och har fortsatt sitt sätt att redovisa momsen, eftersom bolaget varje år litat på godkännande av årsredovisning från revisorer och godkännande från Skatteverket för deklarationer.

Skarsjövallen AB har inga resurser att överklaga Skatteverkets beslut, och har heller inga ekonomiska möjligheter att i efterhand korrigera flera års verksamhet. Därför återstår inget annat alternativ än att ansöka om egen konkurs. Konkursen påverkar inte övriga delar av föreningen och även om all verksamhet fortsätter som vanligt är vi ledsna att anställda och trogna leverantörer drabbas.

Vi är övertygade att LSK som bedrivs i stort sett av ideella krafter kommer förbli en förening i hjärtat av Bohuslän som attraherar många barn och ungdomar och kämpar med både dam- och herrlaget i de högsta serierna.

Kontakt vid eventuella frågor:
Kristina Geers
0722-24 02 34

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail