En balja java med ordförande Geers

Säsongen 2022 är över. Men; den som till äventyrs tror att arbetet i föreningen är satt på paus och att folk sitter hemma vid brasan i höstmörkret har fel. LSK:s ordförande Kristina Geers berättar vad om arbetet i LSK som det ser ut den närmaste tiden framöver.

Vad händer just nu i LSK, som du kan berätta om?
– Det är fullt upp på många fronter. Det har redan jobbats på trupperna i båda representationslagen som skall sättas samman, ledarstaber skall sättas och budgetar skall jobbas fram.

Vi börjar med damerna, som slutade på en stark andraplats i tabellen bakom Rössö, som spelar i Elitettan nästa säsong. I korthet: Hur ser det ut där? Vi börjar med att konstatera att ledarna kör vidare även 2023.
– Ledarna är presenterade och klara, och dom har börjat jobba. Vi har ett utvärderingsmöte nu i veckan om säsongen som varit och vi ser alla fram mot 2023.

Herrarna har precis spelat färdigt för säsongen. Kontinuitet är bra sa du efter att damernas ledare alla signat för en förtsättning. Hur är läget här just nu?
– Erik Lund Fahlén är kvar säsongen 2023 som ansvarig tränare. Här håller vi på, men jag har inget ytterligare att säga idag förutom det nyförvärv (Adthe Grajqevci) vi redan presenterat . Inte minst är det budgetarna skall fastställas. Där återkommer vi efter årsmötet. Då kan vi också meddela när det är uppstart för herrarna.

Två spelare ur LSK går vidare och uppåt i pyramiden. Uba Charles till Lilleström i Norska Tippeligan och Oskar Lindberg spelar för AFC Eskilstuna nästa säsong.
– Jättekul för de båda spelarma. LSK har under säsongen verkligen visat att vi kan utvecka spelare som tar kliv och går uppåt i seriesystemet. Med de förutsättningar som vi har påstår jag att LSK gör det bra, och att vi har en bra verksamhet här.

Vad händer i LSK denna månaden?
– November är en månad med många årsmöten inte minst. Det är årsmöte i Ettan Fotboll i Solna nu i helgen, Bohusläns FF har precis som LSK också årsmöte under november månad. Lite längre fram kommer serierna att fastställas och sedan skall spelprogrammen presenteras. Dessutom ser vi fram emot att rulla ned Gert’s ostvagn och träffa alla Ljungskilebor i samband med Ljusa Ljungskile 26/11.

Några ord om konstgräsplanen som nu är klar.
– Äntligen. Det är bland det bästa som hänt i år. Riktigt kul. Detta har vi väntat länge. Nu har allt har löst sig, jobbet är klart och planen har tagits i bruk, och det är vi enormt glada för. Dessutom förtjänar det att nämnas att Groheds konstgräsplan också står klar. Detta ger framförallt vår barn- och ungdomsverksamhet riktigt bra förututsättningar att bedriva sin verksamhet vidare.

En fråga om ungdomssektionen? Många föreningar runt om i landet har idag inte samma antal aktiva unga idag som innan Covid. Hur ser det ut för LSK?
– Glädjande kan vi konstatera att vi har inte tappat något på den sidan. Vi är så glada att vi har fantastiska ledare som ställer upp. Det är närmast huggsexa om plantider och omklädningsrum. Jag vill än en gång säga att vi har ett fantastiskt samarbetet med Groheds IF som gör att vi kan erbjuda ungdomarna att spela fotboll på hemmaplan. Nu i november har vi 495 aktiva spelare och 98 ledare, för att vara exakt.

Det är årsmöte på gång har jag hört?
– Det stämmer. Tisdag 29 november, kl: 19.00 Skarsjövallen. Jag vill passa på att säga att alla medlemmar är välkomna. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer till årsmötet. Det är ett ypperligt tillfälle få insikt, kunna ställa frågor och göra sig hörd.

Var träffar man LSK ute på byn?
– Lördag 26 november hålls, som sagt, Ljusa Ljungskile – där LSK kommer att vara med. Bingolotter och Sverigelotter köper ni som vanligt av oss på ICA i Ljungskile. Vi skall också ha en julmarknad uppe på Skarsjövallen 3 december.

Snart tänds det första advetsljuset. Känner du att LSK är på en bra plats just nu?
– Moln finns det alltid på himlen, men det finns en bra grogrund inför 2023 och framåt. Jag känner att det är lugnare än på länge, avslutar LSK:s ordförande Kristina Geers.

Tack för att du tog dig tid.

Bakom tangenterna,

Anders ”Melker” Antonsson


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail