Fotbollen – en sammansvetsande kraft

Jag tror att många som såg filmen ”Britt-Marie var här” på Ljungskile Bio på tisdagskvällen fick en ny syn på fotbollens roll i samhället. Eller kanske snarare annan syn än den som många bara förknippar fotbollen som en idrottsutövning. Att prestera resultat.

Filmen är en gripande historia som skildrar hur ungdomar med varierande bakgrund och med dåligt självförtroende i en torftig miljö, finner gemenskap och framtidstro i fotbollen. Fjärran från elitfotbollens uppskruvade krav men ändå med höga ambitioner att göra sitt bästa. Negativa tankar om att ”det spelar ingen roll vad vi gör, vi förlorar ändå”, byts i filmen mot individuell stolthet där lagets prestation och kamratskapet är den drivande kraften.

Ta chansen att se filmen så förstår vilka viktiga drivkrafter som gör att våra ungdomsledare orkar stå ute på planen i vått och torrt.

Är det, känslan av att du som ungdomsledare kan vara den som gör skillnad för att en liten tjej eller kille skall känna sig sedd, uppskattad och i del av en varm gemenskap?  En gemenskap som kanske saknas av någon anledning i andra delar av en ung människas liv.

Fotbollen är en gigantisk kraft i hela världen för att skapa social hållbarhet!

Erland

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail