Gemensamhetsdag på Skarsjövallen

Det var ett stort gäng LSK:are som ställde upp för föreningen i lördags. FOTO: K. Geers

En försiktig marssol tvekar att ta sig igenom de tunna slöjmolnen över Skarsjövallen denna lördag den 20 mars 2021. Det är lite kyligt i den kalla sydvästvinden. Men du blir varm inombords när de möter över 40 glada LSK:are som samlats för att vårstäda på vår egen arena. Utrustade med spadar, borstar, sekatörer, krattor, hinkar, röjsågar – ja med allt som krävs för att fräscha upp vår vackra arena ser vi fram emot ett par timmar av god gemenskap och viktigt ideellt arbete.

Joakim Barck berättar, medan vi får en kopp kaffe med hembakt tilltugg, vad som skall göras, fördelar jobbet och vi sprids i glatt samtalande grupper. Anekdoter, lite ”byskvaller”, bra samtal om hur vi upplever livet i dessa märkliga tider av isolering och påtvingat utanförskap, varvas med ett gott städarbetet.

Efter ett par timmar samlas vi återigen. Nu kring grillen för att avnjuta en välförtjänt hamburgare. Nöjda med vår arbetsinsats med också fyllda av glädjen att i dessa Coronatider få träffa gamla välkända ansikten men också många nya bekantskaper. Det är alldeles tydligt att ”det gamla gardet” förstärkts av många nya, yngre, goda krafter. Det känns som den föryngring som den nya styrelsen inneburit, också tar sig uttryck i ett bredare engagemang från en kommande generation. Äldre och yngre i en god förening för LSK:s bästa!

Visst är det viktigt att det går bra för våra lag, att vi har en blomstrande barn- och ungdomsverksamhet, men jag är övertygad om att LSK som ”spelare i samhället” har en viktig roll som värnar om gemenskap mellan människor.

Det kändes varmt, tryggt och glädjande att vara en del av gemenskapen i LSK denna lördag!

Vid pennan,
Erland Holmdahl


Se bilder från lördagen här:
Skarsjövallens fixardag 2021

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail