Grönt eller grått gräs?

Kan vi även ta planen med traktorn?

Sätter man ut näbben utanför dörren känner man faktiskt att sakta och säkert håller på att rätta till sig en aning. Våren är här. Det drar fortfarande lite snålt i vinden uppe på Skarsjövallen, men ändå. Vi är långt från vinterrusket nu, trots tisdagens återfall då snöflingorna gjorde en mindre efterlängtad comeback.

Skarsjövallen har i dagarna fått sig en uppfräschning av ett gäng frivilliga, och det finns faktiskt ett växande antal härligt gröna gräsfläckar där ute. Planen har vattnats några gånger, och nu så är det väl bara den riktiga vårvärmen vi väntar på.

Joakim Barck in action. Arkivfoto: P. Stenbaek.

I supporterleden rustas det inför seriepremiären i Lindome, men det jag funderar på är en annan premiär. Men, jag är mer nyfiken på hemmapremiärerna mot Säffle SK och Vänersborgs IF lördag 9 april respektive söndag 10 april. Den som kan det mesta i detta ämne, och förhoppningsvis ge ett svar på frågan är LSK:s Jocke Barck. Så det blir en kort snabb koll med honom.

Hur är läget med Skarsjövallen?
– Det är bra, men det är även här väldigt väderberoende. Vi jobbar på med planen och har i alla fall inte gett upp något hopp. Snön som kom var ett bakslag givetvis. Men solen gör gott, fast nätterna är fortfarande kalla. Nattfrost är inget jag gillar just nu. Vi får se hur läget ser ut lite längre fram i mitten på nästa vecka.

Vad hoppas du på för väder den närmaste tiden?
– Lite regn och mycket värme. Då blir jag glad, avslutar Jocke.

Redaktionen på Naturrutan håller alla utväxta tummar för att det går bra.

Bland gödsel och gräsklippare,
Anders ”Melker” Antonsson


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail