Johanna Berg, LSK:s Webbmaster på väg mot nya äventyr

Nu gör Johanna Berg sina sista dagar uppe på kansliet innan hon ger sig iväg på nytt uppdrag. Det var i mitten av januari 2018 som Johanna började som Projektledare & Webbmaster hos LSK, och det var ett spännande projekt som lockade henne till tjänsten (helfinansierad av en sponsor). Målet var att utveckla och möjliggöra en ny inkomstkälla till klubben genom digital marknadsföring.

Under 1,5 år har hon tillsammans med personer i alla delar av föreningen byggt upp en flöde av innehåll till hemsidan vilket gör att det hela tiden kommer ut rykande färska nyheter. Arbetet som gjorts med hemsidan har även varit en stor del i det varumärkesbyggande arbetet i föreningen, där det är viktigt att föreningens alla delar och verksamheter ska kunna presenteras.

Såhär säger Johanna om tiden hos LSK:

”Det har varit oerhört givande och lärorikt att få bygga upp en content-marketing strategi för Ljungskile SK, och det är ett nytt sätt för många sportklubbar att jobba på. Hittills i år har vi drivit drygt 50 000 besökare till vår digitala arena LSK.se vilket motsvarar ett genomsnitt på drygt 7 000 unika besökare per månad. Det är nästintill 5 gånger så många som besöker arenan på Skarsjövallen varje månad för att gå på match. Detta ger ett enormt exponeringsvärde vilket gör LSK.se till en attraktiv plats för sponsorer att synas på. Det gör i sin tur att det jag byggt upp har blivit en ny intäktskälla för klubben, och det gör mig mycket stolt!

 I övrigt har det varit helt fantastiskt att få bli en del av gemenskapen på LSK, med massvis av hjälp från ungdomslagen, damlaget, herrlaget, marknadsgruppen, vaktmästerit och kansliet. Jag önskar er all lycka till i framtiden!”

Johanna brinner för att ständigt utvecklas och driva projekt inom e-handel och content marketing och därför tackade hon ja när hon en dag fick ett samtal och ett erbjudande om sitt drömjobb. Företaget som har kontor i Uddevalla, Göteborg och Malmö jobbar med integrationer till olika e-handelssystem och erbjöd Johanna en spännande tjänst som innefattar allt en e-handelsentusiast kan drömma om.

Det fortsatta jobbet med LSK.se kommer fortskrida tack vare att respektive sektion i klubben får ta mer ansvar och producera material till hemsidan i samband med träningar och matcher.

Klubbchef, Povel Fridefors, kommenterar Johannas tid hos LSK:

”Johanna har varit en av LSK:s starkast lysande stjärnor sedan hon kom in i vårt team. En medspelare som genom starkt driv och målmedvetenhet format vår digitala plattform till vad den är idag. Hennes arbete har gett resultat – både när det gäller att höja intresset för LSK som förening och utveckla nya tillvägagångssätt för att stärka LSK både internt och externt. Det är ofta man får höra hur andra föreningar eller LSK:are man stöter på i landet är imponerade över vilken hög klass som produceras i föreningens olika digitala kanaler.
Dessutom har Johanna som person tillfört en sprudlande energi, glädje, värme och driv som smittat av sig på alla i hennes omgivning. Det har därför varit lärorikt och väldigt roligt att arbeta tillsammans med Johanna. Ljungskile SK är oerhört tacksamma för hennes insatser, vilket gör att vi nu har ett värdefullt verktyg att vårda och bygga vidare på.

Johanna, LSK önskar dig all lycka med ditt framtida äventyr – med din passion och glöd kommer du komma långt!”

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail