Kommunen har tagit beslut kring Skarsjövallen


Under onsdagens Kommunfullmäktige beslutades det kring överenskommelsen mellan Ljungskile Sportklubb och Uddevalla Kommun avseende avyttrande av tomträtten vid Skarsjövallen samt en investering och byte av konstgräsanläggning vid Skarsjövallen.

Kommunfullmäktige tog vid onsdagens möte beslut om att avyttring av föreningens tomträtt av B-planen (11 mot 11), de två mindre planerna (7 mot 7) samt grusparkeringen (tidigare grusplanen), för en ersättning om 3,495 Mkr. Kommunfullmäktige beslutade även att konstgräsplanen kommer att bytas ut och en ny konstgräsanläggningen kommer att komma på plats. Uddevalla Kommun tar också över driften av det nämnda området i form av underhåll samt el och vatten. Det inhägnande området runt A-planen med klubbhus och omklädningsrum kommer även fortsättningsvis drivas av föreningen. Det är fortfarande ytterligare ett par saker som måste gå i mål innan allt är på plats – och det är bland annat färdigställandet av lantmäteriförrättningen samt invänta tills kommunens beslut vunnit laga kraft. Övertagandet är tänkt att ske den 1 juli.

– För Ljungskile Sportklubb är denna överenskommelse enormt betydelsefull. Inte minst för att vi tar ett stort steg för att skapa en hållbar förening, där våra barn och ungdomar kan träna året runt i Ljungskile. Detta har varit en mycket lång process men vi har jobbat i en konstruktiv och god anda med Uddevalla Kommun. Med tanke på resultatet så var det värt all nedlagd tid, säger LSK:s ordförande Kristina Geers.


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail