Krönika från LSK årsmöte

Folket ville så klart ha ”ett öra med” vid LSK årsmöte häromkvällen för att höra vad som händer och sker bakom kulisserna.  Mediafokuseringen kring LSK ekonomibekymmer under flera år hade glädjande nog fått stå tillbaka för det sportsliga under detta år så sanningen bakom detta ville man ju skärskåda. Att LSK hemsida var blockerad under årsmötesdagen med uppmaningen – lämna sidan omedelbart för det råder licensproblem! –  gjorde mötet extra dramatiskt när trettitalet medlemmar bänkade sig med kaffe o bulle framför en ivrig klubbordförande Erland Holmdahl.  Exakt på utsatt klockslag 19.00 ville Erland svinga klubban i bordet och öppna mötet men folket var då inte riktigt färdigminglade så han fick vackert hejda sig en stund.

När Erland så fick komma till tals var det en mycket stolt ordförande som på ett medryckande sätt summerade klubbens uppnådda resultat, status idag, fotbollssveriges beundran över klubbens prestationer med rådande förutsättningar och framtida ambitioner.

Efter sedvanliga mötesformalia valdes en lika glad och stolt mötesordförande Sture Svennberg att åter få leda LSK årsmöte. Med driv och ackurates som anstår en mötesguro gicks föredragningslistan snabbt igenom där de viktigaste punkterna var val av styrelse, verksamhetsplan och budget för 2019. Valberedningens hade nog haft ett ganska så lätt arbete då alla omvaldes utom en som nu övertar Sune Björks plats så att han om möjligt kan fokusera än mer på festfixning och annat till klubbens fromma. När så stunden var kommen för Erland att redovisa planerna för nästa år blev det nästan halleluja-stämning i Skarsjörestaurangen. Normalt brukar man försöka få en förening att stå pall på tre ben. Men så icke för nu skulle det minsann stås pall på fyra ben, en nog så rejäl utmaning då fyra ben kräver ett stabilare och planare underlag. Att herrlaget skulle tillbaka till superettan var ett ben. Damlagets seger av division 3 under marschen mot allsvenskan var nästa ben och ungdomsverksamheten skulle som tredje ben pushas på med ökad plantillgänglighet för de många lagen under devisen ”fotboll för alla under hela livet”. Men så var det LSK fjärde ben att vara en spelare i samhället för att göra Skarsjöområdet till ett aktivitetscenter med fritids- och rekreationsverksamhet och där pågående arbete och invigningen av de nya tennisbanorna nästa år blir första steget i den ambitionen.
Men hur skulle man då få ”fyrbeningen” att inte vicka var frågan men som Erland redan hade svaret på. Jo föreningen skall bli än effektivare och öppna i sitt arbete och då kunde inte Erland hålla sig längre utan visade upp och presenterade kvällens överraskning att klubben just anställt en ny klubbchef i före detta LSK-aren Povel Fridfors. Han kommer att som heltidsanställd få uppdraget att se till att stolen inte börjar vicka genom att arbeta brett under alla fyra benen. Men hur blir det då med ekonomin det kommande året undrades det efter denna fyrbensraket och nya styrmekanismer? Utan att några siffror för stunden kunde läggas på bordet så förklarade ekonomiansvarige Ingemar Falk att resultatet för 2018 pekade mot ett nollresultat med dragning mot plus och om den trenden håller i sig och pågående process går som det tycks kommer ekonomin för 2019 att vara under kontroll om än med strama tyglar och lite stolpe in på och vid sidan av plan.
Mötet gick så snabbt och enkelt och utan protester men med acklamation så ordförande hann knappt fatta att det var över när han till folkets applåder kunde klubba av det hela.

Efter mötet var Erland riktigt upprymd över att närmaste framtiden för LSK var stadfäst att han gav ett personligt riktat och uppskattat tack till alla mötesdeltagare som på ett eller annat sätt gjort och gör något för LSK med ett särskilt tack till Sune Björk för hans mångåriga insatser, ja det sägs att han blev medlem i LSK som ettåring, som spelare, marknadsförare, festfixare och glädjespridare med en som han sa vara sin specialgåva för sådana insatser. Med framtidstron i blick och tanke trängdes avslutningsvis folket vid billotteriförsäljningen för att bidra till nästa års ekonomi för att sedan lika upprymd som ordförande Erland åka hemåt och längta tills det hela drar igång ordentligt på nyåret.

Gunnar på Orust

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail