Ljungskile Sportklubb – 97 år!

Den 16:e maj 1926 bildades Ljungskile SK och har sedan dess varit den klubb stått för besjälandet av en dröm som går från generation till generation. Idag fyller LSK hela 97 år – och vi passar på alla hylla alla personer som gjort föreningen till vad den är idag och ser samtidigt fram emot alla som tar LSK in i framtiden. 

– Nästan allt och alla vore motståndare till klubben och dennes vara, men med seg energi och envishet hos stiftarna så gick det dock framåt.

Elof Rydén berättar om läget inför bildandet.

Den 16:e maj 1926 samlades 38 grabbar vid Erikssons sågverk för att bilda en ny förening. Ljungskile Sportklubb skulle vara föreningens namn, där verksamheten i huvudsak skulle bestå av fotboll med avsikt att även ha flera idrotter med på programmet. Klubbens färger skulle inledningsvis vara blått och vitt, men ändrades så småningom till LSK:s klassiska färger; grönt och vitt.

Medlemsavgiften var till en början 1 krona per månad. Klubbkassan skulle stärkas med hjälp att arrangera fester och revyer.

Noterbart:
Föregångaren till Ljungskile SK var föreningen IFK Ljungskile, som grundandet 1910 med hjälp av fotbollslegendaren Carl ”Ceve” Linde. Matcherna på den tiden spelades på Grund vid sågen och var endast spelbar när det var lågvatten.

Källa: ”I huvudet på en fotbollsnörd”, Tommy Olofsson (2012)

Grattis på 97-årsdagen, Ljungskile SK!

Skicka gärna dina gratulationer till 97-åringen genom LSK:s sociala medier:
>> Facebook
>> Instagram 
>> Twitter

Förresten, du är väl en del av LSK? Om inte, bli medlem i LSK genom här >> 

Se mer om historian via dessa klipp:


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail