LSK på plats i Bohuslän

Klubbchefen Povel Fridefors och Ordföranden Erland Holmdahl fanns representerade under helgen.

För vissa är det kanske lätt att sväva iväg i framgångsvågen för föreningen, som varit under året för våra representationslag. Det är därför oerhört viktigt att ha kontakt och att vara närvarande i närmiljön där man kommer ifrån. Under fredag och lördag arrangerade Bohusläns Fotbollsförbund, BFF, två utvecklingsdagar som avslutades med Representationskapsmötet.

Ljungskile SK är som bekant en del av Bohuslän. Det är därför viktigt att föreningen finns representerade i olika sammanhang, inte minst vid tillfällen där andra lokala föreningar finns samlade. LSK har visserligen ett herrlag som numera tillhör elitfotbollen, men i övrigt finns det många frågor och utmaningar som man delar med många föreningar i distriktet. Att representera, närvara och framförallt lyssna på andra föreningsföreträdare gör att man får förståelse för varandra och framförallt så kommer man närmare varandra.

Fredagen inleddes med att BFF:s Ordförande Stefan Herre Eriksson hälsade alla välkomna. Därefter så gjorde den tidigare landslagsspelaren i handboll Loui Sand entré med en berörande föreläsningen ”Mitt liv äger ingen” – om att vara adopterad, mörkhyad i Sverige, född i fel kropp och komma ut som ”homosexuell”. Sand var oerhört öppen och delade med sig om sitt liv, vilket var väldigt intressant att ta del av (Kontakt: Loui Sand). Därefter var det dags för Ellinor Johansson, Projektledare från SvFF för ”Alla är olilka, olika är bra”. Som berättade och projektet kopplat till integration och inkludering inom fotbollen. Johansson visade även en film som var sammanlänkad med en övning samt därefter olika case som diskuterades i grupper. Även detta var väldigt intressant och lärorikt (Kontakt: Ellinor Johansson). Kvällen avslutades därefter med middag.

Den andra dagen rivstartade med Dino Ilecic och hans utbildning ”In or outside the box”. Där fick alla deltagare ta del av material och diskutera olika situationer i grupper, kopplat till idrottens roll i samhället. Inte minst diskuterades machokulturen, omklädningsrumssnacket och vilket ansvar alla ledare har inom idrotten. Lärorikt och även detta en ögonöppnare för alla närvarande (Kontakt: Dino Ilecic). Efter utbildningen var det dags för lunch innan dagen avslutades med Representantskapsmötet. Mötet behandlade olika frågor med tävlingsanknytning kopplat till tävlingsbestämmelser och seriesammansättning inför kommande säsong. LSK blev även gratulerade för avancemangen för både vårt herr- och damlag.

Sammanfattningsvis en väldigt bra helg, med väldigt intressanta föreläsare och dessutom fick man chans att träffa flera föreningsföreträdare från Bohuslän. Förhoppningsvis kommer än fler med vid kommande tillfällen. Tack till BFF och alla föreningar för en välarrangerad och trevlig helg!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail