LSK:s styrelse informerar

Som rapporterats i media har LSK denna vecka nåtts av beslut från Skatteverket som berör Ljungskile Sportklubb och dess dotterbolag Skarsjövallen AB. Skatteverkets beslut berör inte föreningarna Ljungskile SK Damfotboll och Ljungskile SK Herrfotboll.

Under år 2020 har Skatteverket gjort en omfattande kontroll av föreningens ekonomiska redovisning från år 2016 och framåt. LSK har samarbetat med Skatteverket med full transparens och i god anda. LSK:s styrelse kommer nu granska Skatteverkets beslut för att sedan ta ställning till nästa steg. Det är en omfattande utredning som Skatteverket har gjort, varför det kommer ta tid att både gå igenom materialet och komma till ett beslut.

Skatteverkets utredning baserar sig på momsredovisningen för uppgraderingen av arenan. Det var för 13 år sedan en omfattande uppgradering av arenan påbörjades och då föreslogs för föreningen att bilda ett separat driftsbolag. Således bildades Skarsjövallen AB. Att en förening har ett driftsbolag är inte på något sätt unikt, snarare tvärtom. Fram tills nu har momsredovisning och deklarationen i alla år godkänts av både revisorer och Skatteverket.

Det ansträngda ekonomiska läget är på grund av de effekter som den rådande pandemin orsakat, precis som för andra fotbolls- och idrottsföreningar. Det är därför ingen överraskning att Skatteverkets beslut kan innebära en stor utmaning för vår förening. För att hantera föreningens ekonomi har styrelsen tidigare beslutat att reducera årets budgets drastiskt samt gjort en översyn över alla kostnader. Detta arbetet fortsätter med all kraft och fokus. Det kan eventuellt innebära att LSK måste ta till ytterligare åtgärder för att hantera den nya situationen, som vi i så fall får återkomma till senare.

Samtidigt fortsätter vi fokusera på intäktssidan och vi är övertygade om att LSK, som bedrivs i stort sett av ideella krafter, kommer förbli en förening i hjärtat av Bohuslän – som attraherar många barn och ungdomar samt kämpar med framgångsrika representationslag på både dam- och herrsidan.

Kristina Geers
Ordförande
Ljungskile SK

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail