Nu startar tältsäsongen på Skarsjövallen!

Tältprojektet har gjort entré på Skarsjövallen.

Nu har tältsäsongen startat på Skarsjövallen. Under tisdagen ägnade ett engagerat gäng eldsjälar sig åt att sätta upp tältet över A-plan på Skarsjövallen.

Att året är speciellt är inget nytt. Att säsongen är minst lika speciell råder det inga tvivel om. Däremot är hösten som alltid mörk och allt annat än torr. Därmed genomförde ett gäng eldsjälar den planerade tältuppsättningen på Skarsjövallen under tisdagen. Som bekant så ingår det i arenakraven att inneha en godkänd plantäckning eller markvärme när det gäller en plan med naturgräs. En plantäckning som funnits på Skarsjövallen under hela säsongen, men som nu alltså kommer till väl användning för att planen ska hålla för spel under oktober, november och en bit in i december. Gräsplanen är annars i väldigt bra skick med tanke på den belastning som varit under säsongen samt tiden på året. Det var något som planinspektören från Svenska Fotbollförbundet konstaterade i en inspektion av planen under förra veckan.

Då nästa hemmamatch inte är förrän den 17:e oktober passade det bra att montera upp tältet nu för att skydda planen så mycket som möjligt från framförallt väta, under nästan 10 dagar. Det krävs en del arbete, tid och bra väderförhållanden med att sätta upp och ta ned tältet, men planen är att plantäckningen ska finnas på plats mellan de flesta av de resterande hemmamatcherna. Allt för att ge bra förutsättningar för att spela de fortsatta matcherna i år – och givetvis ge goda förutsättningar inför kommande säsong.

Slutligen vill LSK rikta ett stort tack till alla starka LSK:are som hjälpte till med tältet under dagen!

Under tältet, som släpper in solljus, döljer sig en fin grön matta som skyddas av plantäckningen.

🎥 Filmklipp under uppsättningen av tältet

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail