Povel – ny klubbchef i LSK

På LSK:s årsmöte nu ikväll presenterades Povel Fridefors som ny klubbchef i Ljungskile Sport Klubb. Detta är en viktig rekrytering och roll för LSK med sina 1200 medlemmar och 450 spelare inom barn, ungdom, dam och herrverksamhet som också nyttjar den egenägda och -driftade arenan Skarsjövallen.

”Bristen på, och betydelsen av en Klubbchef, har bekräftats ytterligare under det pågående externledda utvecklings- och förädlingsarbetet kring föreningens organisation. Arbetet som syftar till att förtydliga föreningens vision, mål samt och effektivisera arbetet i densamma har därför påskyndat beslutet till denna rekrytering, säger Erland Holmdahl, ordförande i LSK”

Det är också tack vare en sponsor som ser betydelsen och möjligheterna med rollen för föreningen som en sådan nu alltså kan anställas. Povel Fridefors kommer närmast från IFK Trollhättan, där han haft rollen som Föreningsadministratör. Vår nye Klubbchef är uppvuxen i Ljungskile och spelade i klubben som ungdoms- och juniorspelare samt var assisterande tränare i LSK:s Juniorlag under 2007-2009. Därefter har han utbildat sig på Högskolan i Halmstad, vilket resulterade i en kandidatexamen i Idrottsvetenskap. Povel börjar sin tjänst den 15 januari 2019.

Bild från Uddevallakannan 2002.

”Jag är väldigt glad att få denna möjlighet, och säkert utmaning, i min moderklubb. Största anledningen till att jag tackat ja till uppdraget är den helhet och bredd som föreningen har. Och det är en förmån att få arbeta med den viktiga roll som fotbollen och föreningslivet har på en ort för så många. Senast idag rapporterar SvFF om den enorma betydelse och ekonomiskt värde fotbollsrörelsen har i samhället. Jag ser också en positiv utveckling där föreningen ytterligare kan stärka barn och ungdomsverksamheten likväl som dam- och herrsatsningarna.

Det är självklart känslosamt att både lämna IFK Trollhättan, som man arbetat i både länge och nära många engagerade människor – liksom att återkomma till sin moderklubb i en så viktig roll, säger Povel. Men jag ser mycket fram emot januari och en framtid med LSK!”

Vill du veta mer? Vänd dig till Ordförande Erland Holmdahl.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail