”Ser fram emot en säsong med många glädjeämnen”

LSK:s nya ordförande, Kristina Geers, ser fram emot säsongen med många glädjeämnen samt en del utmaningar.

Kära LSK:are,

Det är med stor glädje, stolthet och mycket energi som jag tar över ordförandeklubban i Ljungskile SK. En förening som tillsammans med övriga idrottsföreningar har en viktigt funktion i vårt samhälle för alla åldrar och inte minst för alla ungdomar. Jag ser fram emot en säsong med många glädjeämnen, samt en del utmaningar.

De största glädjeämnena är att barn- och ungdomsfotbollen växer så det knakar samt att Damlaget har tagit ett fantastiskt kliv framåt och kommer spela i Division 1 till våren.  Tyvärr hade Herrlaget en tuff säsong 2020 och kommer att spela i Ettan till våren. 

Ljungskile SK är en mycket fin förening och styrelsen har ett stort ansvar att förvalta den kunskap som finns samt att utveckla vissa områden. Det är min intention att vi framöver kommer fokusera på att skapa en hållbar ekonomi, en organisationen som kan möta dagens samhälle samt skapa ett tydligare fokus kring själva kärnan i föreningen, d.v.s. fotbollen.
Den nya laguppställningen som är mina medspelare i styrelsen är som följer; Karolina Ringmark (Kassör), Joakim Barck (Arena/Ungdom), Henrik Ekman (Arena/Fotboll), Malin Alexandersson (Sekreterare), Erland Holmdahl (Marknad), Gunnar Carlsson (Marknad), Andreas Jorfors (Fotboll), Lennart Laneby (Arena) och Hans Egestål (Ekonomi). En styrelse som kompletterar varandra med stor erfarenhet och kompetens inom ett flertal områden. 

Ett stort och innerligt tack till Ingemar Falk och Rolf Andersson som lagt enormt mycket tid och engagemang i föreningen under ett flertal år. En avtackning kommer ske vid vårmötet om corona tillåter oss. Erland Holmdahl kommer självklart också tackas av i sin roll som ordförande. En roll som han haft sedan 2016 och där han bland annat sett till att föreningen fått en klar och tydlig vision och värdegrund samt byggt upp LSK till en viktig spelare i samhället. Erland har gjort ett fantastiskt jobb för LSK och vi är mycket glada att han fortsätter i styrelsen. 

Att rusta föreningen för samhällets alla frestelser är en nödvändighet. Många ideella föreningar kämpar i motvind då det är svårt att rekrytera nya ideella krafter. Vi måste försöka bredda föreningen så vi bli fler som engagerar sig i föreningen och som kan dela på ansvaret. Alla behöver inte vara en ledare/tränare eller sitta i styrelsen men kanske kan man hjälpa till att vara publikvärd någon gång, eller måla ett omklädningsrum. Stort som smått, alla krafter är välkomna. 

Jag kommer även föreslå att föreningen bildar en styrgrupp för fotbollen som omfattar hela livscykeln från  barn- och ungdomsfotboll till seniorfotboll. Tanken är att föreningen ska kunna erbjuda utvecklingsmöjligheter för alla åldrar och roller. Man ska kunna se en röd (eller LSK-grön) tråd från första fotbollsträningen med 5-6 åringar fram till ett deltagande i ett seniorlag. Denna röda tråd ska innefatta allt från utvecklingsmöjligheter, ledare, coachning, till scouting och strategier. 

En annan prioritet för mig är ekonomi. Föreningen fortsätter brottas med stora ekonomiska utmaningar. Vi har lyckats parerar många gupp under åren som gått men nu har verkligheten kommit ikapp oss. År 2021 kommer inte tillåta några utsvängningar. Vi måste jobba tillsammans för att skapa en hållbar och långsiktig ekonomi. Men som LSK:are är det omöjliga möjligt så vi kommer fortsätta kämpa! 

Och nu kanske ni undrar vem er nya ordförande är. Jo, jag är nyss 50 år fyllda, uppväxt på Simmersröd, Ljungskile. Under 70-och 80 talet åkte jag skidor i Brötängen, spelade i LSK:s flicklag på planen vid den dåvarande campingplatsen (nu Laxbutiken), hasa runt på bakhala skidor på Norra Fjället samt flackade Sverige runt och spelade golftävlingar. Jag utbildade jag mig till jurist, gifte mig med en holländare (stort fan av Johan Cruijff), fick 2 barn som nu är 13 och 15 år gamla, flyttade till USA och Schweiz, för att sedan komma tillbaka till Ljungskile.  Med ett stort idrottsintresse och en insikt att Ljungskiles föreningsliv har betytt enormt mycket för mig så är det dags att jag betalar tillbaka vad jag fick som barn i Ljungskile när jag hoppade från förening till förening. Mitt bidrag till LSK kommer vara min tid, kompetens och erfarenhet.  

Och till sist får vi alla innerligt hoppas att vi kan börja vårsäsongen utan för mycket inverkan från corona, d.v.s. att våra lag framöver kan träna utan restriktioner och att vi så småningom kan bjuda in våra fans, sponsorer och publik till våra matcher. 

Hoppas vi ses på Skarsjövallen!

Bästa hälsningar,
Kristina Geers
Ordförande Ljungskile SK


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail